Menu

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ράτσα παίζει σημαντικό ρόλο στη νοημοσύνη, αλλά κάθε σκυλί μπορεί να εκπαιδευτεί. Το κλειδί για την ανάπτυξη της νοημοσύνης του σκύλου είναι η νοημοσύνη του αφεντικού και η μεταξύ τους σχέση, δηλαδή πως τον διδάσκει και τι κίνητρα του δίνει.Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, έξυπνο σκυλί δεν σημαίνει ήσυχο σκυλί.Στο μπεστ σέλερ «Η Νοημοσύνη των Σκύλων» (The Intelligence of Dogs), ο νευροψυχολόγος Στάνλι Κόρεν, επικεντρώνεται στην εκπαιδευσιμότητα των σκύλων ως δείκτη ευφυΐας.Ο ίδιος, ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κουλούμπια, έθεσε υπό έρευνα και τελικά αξιολόγησε 110 ράτσες σκύλων. Η βαθμολογία που προέκυψε για τη νοημοσύνη τους ήταν συνάρτηση αφοσίωση στην εκπαίδευση και υπακοής που έδειχναν στον επαγγελματία εκπαιδευτή. Τα κορυφαία σκυλιά που εκτελούσαν και μάθαιναν τις εντολές μετά από πέντε επαναλήψεις και με επιτυχία 95% (έκαναν ακριβώς αυτό που τους μάθαιναν), είναι τα εξής:>
Κόλεϊ των συνόρων ή μπόρντερ Κόλεϊ: Εργασιομανής, ειδικός για να φυλά κοπάδια προβάτων, με εξαιρετικό ένστικτο και με βραβεία για τη νοημοσύνη του

Πούντλ: Ιδιαίτερα έξυπνα και ενεργητικά. Ειδικά για να φέρνουν πράγματα που βρίσκονται στο νερό. Ανάλογα με το είδους, έχουν την ικανότητα να βγάζουν ακόμη και τρούφες. 

Γερμανικός Ποιμενικός: Τα σκυλιά που προτιμούν οι αστυνομικοί σε όλο τον πλανήτη. Είναι εξαιρετικός φύλακας και αγαπά ιδιαίτερα την οικογένεια.

Γκόλντεν Ριτρίβερ: Έξυπνο και ευγενικό σκυλί, εκπαιδεύεται και χρησιμοποιείται για αποστολές διάσωσης από φυσικές καταστροφές, ως οδηγός τυφλών και ως μπέιμπ σίτερ.

Ντόμπερμαν: Γνωστό για την αντοχή και την ταχύτητά του. Φύλακας, δεύτερη επιλογή της αστυνομίας αλλά και του στρατού.

Τσοπανόσκυλο Σέτλαντ: Πρόκειται για ένα μικρόσωμο κόλει, με ιδιαίτερες δεξιότητες στην κτηνοτροφία.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ: ένα ιδανικό αθλητικό σκυλί για οικογένεια. Εξαιρετικά αφυές.

Παπιγιόν: Γνωστά και ως νάνοι σπάνιελ, είναι τα πιο έξυπνα στην κατηγορία των μικρόσωμων σκύλων. Επίσης, παρά το μέγεθός τους δεν είναι καθόλου ντροπαλά και διστακτικά. 

Ροτβάιλερ: Από τα πιο δυνατά, εργατικά σκυλιά και αφοσιωμένα σκυλιά, το οποία όμως έχουν μία τάση να έχουν αυτά τον έλεγχο. 

Αυστραλιανό Βοιδόσκυλο: Χαίρετε μόλις του ανατεθεί μία εργασία και είναι ιδιαίτερα ενεργητικό.

Πληροφορίες από: Τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top