02/01/16

zoakia
Η γάτα μέσα από τα μάτια μας
Την εναντίωση μας στην φιλοζωία «πολυτελείας» και στα φεστιβάλ που παρουσιάζουν τα ζώα ως καθαρόαιμα αξεσουάρ για κάθε χρήση την αναφέρουμε συχνά και με κάθε τρόπο γι’ αυτό και προτείνουμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ώστε να σωθούν από τους δρόμους και τους κινδύνους ενώ κατακρίνουμε την αγορά ζώων λες και είναι απλά εμπορεύματα ή προϊόντα που μας κάνουν για λίγο ή πολύ χαρούμενους.

Γι’ αυτό και έχουμε χαρακτηρίσει ως σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» (Pets Today) και άλλες παρόμοιες εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας. Εντούτοις στο Φεστιβάλ «All About Cats» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 στο Μαρούσι στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO (Λεωφ. Κηφισίας 39) διαβάζουμε ότι θα υπάρχουν πολλά περίπτερα συλλόγων, σωματείων και εθελοντικών ομάδων που προσφέρουν κοινωνινό έργο βοηθώντας γάτες.

Το φεστιβάλ αυτό απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν «γάτες ράτσας και ταράτσας» και κατά τη διάρκεια του διήμερου μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες διαλέξεις στις οποίες ειδικοί θα αποκαλύψουν μύθους και αλήθειες γι’ αυτά τα αιλουροειδή αλλά θα καταρρίψουν και ψεύδη αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η συγκατοίκηση μας και η συνύπαρξη μας με αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

zoakia

Τι αξίζει να παρακολουθήσετε και είναι μάλιστα δωρεάν

Σάββατο: 11:00 – 13:30 Γάτες Φιλοζωία και Κοινωνική Ευθύνη
«Διαχείριση γατοποικίας» Ακριβή Κατηφόρη, πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο».
«Φροντίδα ανάπηρης γάτας» Δήμητρα Μαρουσάκη, Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου.
Σάββατο: 14:30 – 16:30 Γάτες και Ευ Ζην
«Γάτες και Φυτά» Γιάννης Γρύλλης, γεωπόνος.
«Γατομπάλκονο» Ακριβή Κατηφόρη, πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο».
«Γάτα και αμμολεκάνη, μια ευαίσθητη σχέση» Marylin Peters, Bsc, Σύμβουλος συμπεριφοράς και πρόνοιας ζώων.
Σάββατο: 16:30 – 17:30 Γάτα και Άνθρωπος
«Τοξόπλασμα και Εγκυμοσύνη. Αντιμετωπίζοντας τον Μύθο» Σωτήριος Σακαρέλης, γυναικολόγος, Ιωάννης Παπακωνσταντής, κτηνίατρος ζώων συντροφιάς.
Σάββατο: 18:00 – 19:00 Η Συμπεριφορά της Γάτας
«Η Συμπεριφορά της Γάτας» Dr Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος, συμπεριφοριστής.
Κυριακή: 11:00 – 12:30 Γάτες Φιλοζωία και Κοινωνική Ευθύνη
«Γνωρίζουμε τον Πέπε» Μανωλία Σφακιανάκη, λογοθεραπεύτρια.
«Υπεύθυνη ιδιοκτησία και νομοθεσία» Μάνθος Αρμπελιάς αντιπρόεδρος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.
Κυριακή: 12:30 – 13:30 Η συμπεριφορά της γάτας
«Πως εκδηλώνει η γάτα μας τα συναισθήματα της» Dr Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος, συμπεριφοριστής.
Κυριακή: 13:30 – 14:30 Γάτα και Άνθρωπος
«Μυκητιάσεις Δέρματος. Άλλος ένας σύνδεσμος ανθρώπου και γάτας: Μύθοι & Πραγματικότητα» Δημήτριος Σγουρός, δερματολόγο-αφροδισιολόγος, Ιωάννης Παπακωνσταντής, κτηνίατρος ζώων συντροφιάς.
Κυριακή: 17:00 – 19:00 Γάτες και Ευ Ζην
«Η μαγική γάτα» Marylin Peters Bsc, Msc, σύμβουλος συμπεριφοράς και πρόνοιας ζώων.
«Grooming Tips» Φλώρα Σαρτζετάκη, γκρούμερ.
«Σπίτι φιλικό και γάτες» Ακριβή Κατηφόρη πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο»

Αν η γάτα σας έχει κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά που αναζητάτε να βρείτε την αιτία της, στείλτε εδώ την απορία σας και μετά το τέλος των ομιλιών του δρ Καραγιάννη: «Γιατί η γάτα μου;» και «Πως εκδηλώνει η γάτα μας τα συναισθήματα της;» θα υπάρχει χρόνος για να συζητηθούν οι πιο ενδιαφέρουσες συμπεριφορές.

zoakia
Φεστιβάλ και για αδέσποτες ψιψίνες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Σε αυτό το φεστιβάλ θέση έχουν όλες οι γάτες και όλοι οι άνθρωποι που τους αρέσουν οι γάτες. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας υπήρχαν εκδηλώσεις εξειδικευμένες είτε για καθαρόαιμες είτε για αδέσποτες γάτες, αφήνοντας τις οικόσιτες και τους γατόφιλους ξεχασμένους σε μια ρομαντική γωνιά. Το All About Cats ήρθε ώστε να αποδείξει ότι οι γάτες μας ενώνουν, ότι κάθε γάτα είναι εξίσου σημαντική είτε πρόκειται για γάτα σπιτιού, είτε καθαρόαιμη είτε πρώην αδέσποτη. Τιμούμε τις γάτες, αγαπάμε τις γάτες, μαθαίνουμε για τις όλες τις γάτες.To All About Cats είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι και σήμερα διαδραστικό φεστιβάλ γάτας, που αγκαλιάζει όλων των ειδών τις γάτες και τους ανθρώπους τους κάτω από μια στέγη. Με πρώτο βασικό συστατικό τον σεβασμό απέναντι σε όλες τις γάτες, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του κάθε γατόφιλου και δημιουργήσαμε ένα φεστιβάλ για να τιμήσουμε και να μοιραστούμε την απόλυτη εμπειρία του να ζεις, να φροντίζεις και να μοιράζεσαι τη ζωή σου με μια γάτα. Σε αυτό το φεστιβάλ η κάθε γάτα και ο κάθε άνθρωπος πίσω από την κάθε γάτα έχει τη δική του θέση, και όλοι μαζί συνθέτουμε ένα μωσαϊκό με πλήθος συναισθημάτων και εμπειριών.

zoakia
Είναι μοναδικές, είναι χαδιάρες, χαριτωμένες, χουρχουριστές είναι οι γάτες της Ζ.Ε.Η. και θα έχετε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε από κοντά στο «All About Cats».

Στο φεστιβάλ αυτό θα γνωρίσετε γάτες που κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος, βοηθώντας παιδιά και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, θα γνωρίσετε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να σώζουν γάτες από το δρόμο και να κάνουν τις γειτονιές μας να μοιάζουν με μικρά στολίδια, με φροντισμένες και στειρωμένες γατούλες, θα γνωρίσετε εκτροφείς που με υπευθυνότητα εκτρέφουν επιλεκτικά και συνεχίζουν να διαφυλάσσουν το γενετικό υλικό των καθαρόαιμων, αλλά θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε από τους καλύτερους και τους πιο έμπειρους γατoανθρώπους μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας με την γάτα σας πιο ποιοτική και πιο πραγματική. Με ψηλά το κεφάλι και την ουρά ελάτε να νιαουρίσουμε όλοι μαζί σε ένα φεστιβάλ που θα γίνει θεσμός!».
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό ανεβάζοντας τη φωτογραφία της γάτας σας και κερδίστε τη διατροφή της για 3 μήνες! Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας εδώ: http://s.heyo.com/324728

zwakia
Στο περίπτερο του σωματείου S.C.A.R.S. πράματα και θάματα!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

zwakia
Πρεμιέρα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 15:10 - Ένας ζωολογικός κόσμος στο σπίτι σου!
Η μεγάλη τους αγάπη για τα ζώα ένωσε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων και τους έκανε μια παρέα, την παρέα του Animaniac.
Από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 15:10, και κάθε Κυριακή μεσημέρι, η Ίρις Καλφοπούλου, η Νικόλ Κοντογιώργη, η Εύα Πετρίδη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Πάνος Απέργης και οι μικροί Αθηνά Λεοντή και Νικόλας Αρώνης θα μας λένε απίστευτες ιστορίες από τον υπέροχο κόσμο των ζώων.
Episodia Animaniac ALPHA
Θα μας γνωρίζουν τρομερές… μουσούδες!
Θα μας δείχνουν τα πιο αριστοκρατικά… μουστάκια που υπάρχουν, και όχι μόνο!
Μέσα από ειδικές ενότητες, η εκπομπή, θα εστιάζει στη σχέση στοργής και τον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και το κατοικίδιό του, στην εκπαίδευσή του αλλά και στα θέματα υγείας που αφορούν στον μικρό μας φίλο.
Παρακολουθούμε την καθημερινότητα μιας Κλινικής Μικρών Ζώων, τα επείγοντα περιστατικά, τις δύσκολες καταστάσεις, τα αστεία και περίεργα συμβάντα.
Είναι εύκολη η εκπαίδευση ενός αδέσποτου;
Ακόμα, προτάσεις για κοντινές ή μακρινές αποδράσεις με το κατοικίδιό μας.
Κάθε εβδομάδα ένας επώνυμος θα μας μιλά για τη σχέση του με το κατοικίδιό του και την εμπειρία να μοιράζεται τη ζωή του με ένα ζώο.
Τέλος, θα λαμβάνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν, όπως: Περνάνε οι σκύλοι κρίση ηλικίας; Μπορούν φιλόζωοι και μη φιλόζωοι να συνυπάρξουν; Πώς μπορούν τα πουλιά, τα κουνέλια, τα ψάρια, τα χάμστερ, το φίδι να ζήσουν αρμονικά σ’ ένα ανθρώπινο περιβάλλον;
Σκοπός είναι αυτή η παρέα να γίνει όσο πιο μεγάλη γίνεται, ώστε να ανοίξει μια τεράστια αγκαλιά και να μπούμε μέσα όλοι: άνθρωποι και ζώα.

Εταιρεία Παραγωγής: BNG Productions
Executive and Creative Producer: Φρόσω Ράλλη

Στα άγρια βουνά της δυτικής Μογγολίας, εκεί που το θερμόμετρο σπάνια ανεβαίνει πάνω από το μηδέν, μόνο οι σκληροτράχηλοι καταφέρνουν να επιβιώσουν.
Και αυτό το κατάλαβε στην κυριολεξία στο πετσί του ο γεννημένος στην Ινδία και μεγαλωμένος στην Αυστραλία φωτογράφος Palani Mohan, όταν ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ: να απαθανατίσει τους τελευταίους εναπομείναντες κυνηγούς με αετούς της φυλής Altai Kazakh. «Έχουν απομείνει μόνο 50-60 κυνηγοί και καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουν κάθε χειμώνα είναι ολοένα και λιγότεροι« λέει ο Mohan στο CNN.
Οι κυνηγοί της συγκεκριμένης φυλής είναι μοναδικοί στο είδος τους. Αρχικά ανεβαίνουν στο βουνό καβάλα στο άλογο, κρατώντας στο χέρι τον αετό τους. Από την κορυφή παρακολουθούν και περιμένουν. Όταν εντοπίσουν το θήραμά τους -συνήθως μια αλεπού- κατευθύνονται προς αυτό και αφήνουν τον αετό να το αρπάξει.
PALANI_MOHAN1Ο φωτογράφος ήταν 17 ετών και ζούσε στο Σίδνεϊ όταν πρωτοείδε τη συγκεκριμένη φυλή, να στέκει επιβλητική φορώντας μια γούνα από δέρμα αλεπούς, στη σελίδα μιας εφημερίδας. Αυτή η εικόνα ήταν αρκετή για να μπει στον Mohan το «μικρόβιο» της γνωριμίας με τη φυλή των κυνηγών. PALANI_MOHAN2
Δεκαετίες αργότερα και ενώ ζούσε στο Χονγκ Κονγκ βρήκε μια ταξιδιωτική προσφορά για τη Μογγολία. Η ευκαιρία ήταν εκεί και του έγνεφε και εκείνος δεν έχασε ούτε λεπτό για να πραγματοποιήσει αυτό που πάντα θεωρούσε ταξίδι ζωής.
«Ξεκίνησα χωρίς σχεδόν κανένα προγραμματισμό» λέει. «Όταν έφτασα εκεί κατάλαβα ότι υπήρχαν πολλά να μάθω, υπήρχε μια ιστορία που έπρεπε κάποιος να μου αφηγηθεί» πρόσθεσε στο CNN. Στο πρότζεκ που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί ο Mohan επισκέφτηκε τα βουνά της Μογγολίας τέσσερις φορές, ζώντας περισσότερο από έναν μήνα σε κάθε του επίσκεψη μαζί με τους κυνηγούς.
«Πολλές φορές αναγκαζόμουν να επιστρέψω στην πατρίδα μου γιατί αρρώσταινα. Τα χέρια μου έβγαζαν χιονίστρες, τα πόδια μου ήταν σκέτο χάλι. Είχα πολύ μεγάλη δυσκολία να κρατήσω ζεστές τις μπαταρίες της φωτογραφικής μου μηχανής. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω» λέει.
Εκτός όμως από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες υπήρχε και ένα άλλο εμπόδιο που έπρεπε να υπερπηδήσει και να διαχειριστεί ο Mohan και δεν ήταν άλλο από την απρόβλεπτη συμπεριφορά των αετών.
«Οι αετοί δεν περιμένουν εσένα, είναι άγρια πτηνά. Έχανα τα καρέ συνεχώς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να βλέπεις μία ωραία φωτογραφία μπροστά σου και να εξαφανίζεται όπως το νερό πάνω σε ένα ζεστό πιάτο» λέει χαρακτηριστικά.
Παρά τις δυσκολίες ο φωτογράφος κατάφερε να φτιάξει ένα λεύκωμα με τίτλο «Hunting with Eagles, In the Realm of the Mongolian Kazakhs» στο οποίο θα βρει κανείς 90 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Οι φωτογραφίες διηγούνται την ιστορία ενός πανέμορφου και άγριου τοπίου στο οποίο μια φυλή κυνηγών αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τους αετούς της, τον απαραίτητο σύμμαχο για την απόκτηση των επιθυμητών θηραμάτων.
Οι φωτογραφίες έχουν βάθος και μυστήριο στο οποίο συμβάλλει η διχρωμία τους, ένα εφέ, που όπως λέει ο Mohan ήταν εσκεμμένο. «Αυτές οι εικόνες άξιζαν να αποτυπωθούν σε άσπρο και μαύρο. Φυσικά δεν υπήρχαν και πολλά χρώματα στη διάθεσή μου. Το τοπίο ήταν σκούρο καφέ, οι αετοί γκρι, τα ρούχα των κυνηγών ήταν σκουρόχρωμα και τα πρόσωπά τους μουντά και αυτά αποδίδουν πολύ καλά σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία» επισημαίνει ο Mohan.
Ο σκοπός του φωτογράφου δεν ήταν όμως μόνο να κάνει τέχνη. Ήθελε επίσης να διατηρηθεί στο χρόνο η ιστορία και ο τρόπος ζωής των κυνηγών της φυλής Altai Kazakh.
«Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν ακόμα έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δεν είναι κάτι σαν “μουσείο”. Η ζωή αλλάζει και εξελίσσεται και η νέα γενιά δεν θέλουν να γίνουν κυνηγοί με αετούς» τονίζει ο Mohan.
Ο φωτογράφος θέλει να επιστρέψει «στον τόπο του εγκλήματος» ώστε να δείξει στους νέους φίλους του την οπτική κληρονομιά που σε λίγο θα αφήσουν πίσω τους μια για πάντα. «Με θεωρούν εκκεντρικό, δεν καταλάβαιναν γιατί συνέχιζα να επιστρέφω στη Μογγολία, αφήνοντάς την οικογένειά μου στο Χονγκ Κονγκ. Αλλά ελπίζω ότι όταν επιστρέψω για άλλη μια φορά θα έχω μαζί μου και ένα αντίγραφο του λευκώματός μου, μεταφρασμένο στη διάλεκτό τους. Ίσως έτσι καταλάβουν καλύτερα» λέει στο CNN.
PALANI_MOHAN9PALANI_MOHAN3 PALANI_MOHAN5 PALANI_MOHAN8 PALANI_MOHAN10PALANI_MOHAN32 PALANI_MOHAN33 PALANI_MOHAN34
PALANI_MOHAN11 PALANI_MOHAN12 PALANI_MOHAN13 PALANI_MOHAN14 PALANI_MOHAN15
PALANI_MOHAN4
PALANI_MOHAN27 PALANI_MOHAN16 PALANI_MOHAN17
PALANI_MOHAN18 PALANI_MOHAN19 PALANI_MOHAN20 PALANI_MOHAN21 PALANI_MOHAN22 PALANI_MOHAN23 PALANI_MOHAN24 PALANI_MOHAN25 PALANI_MOHAN26
PALANI_MOHAN28 PALANI_MOHAN29 PALANI_MOHAN0 PALANI_MOHAN31

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget