09/08/10

Ένα ζευγάρι Αμερικανών είδαν τα όνειρα τους να γίνονται στάχτη, όταν κάτοικοι του κοντινού χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο κροκοδείλων που οι ίδιοι είχαν φτιάξει.Σύμφωνα με δημοσίευμα στο CNN, οι κάτοικοι του χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο κροκοδείλων, επειδή νόμιζαν ότι τα εν λόγω ερπετά είχαν φάει δύο παιδιά που αγνοούνταν.Από τη φωτιά στο καταφύγιο, κάηκαν 17 κροκόδειλοι.Η Μπελίζ, πρώην Βρετανική Ονδούρα, είναι ένα μικρός παράδεισος στην Κεντρική Αμερική, με τροπικά δάση και σημαντικά μνημεία των Μάγια.Ο Cherie και η Vince Rose μετακόμισαν στην Κεντρική Αμερική το 2004 και έφτιαξαν το εν λόγω καταφύγιο, 36 στρεμμάτων, για να προστατεύσουν δύο είδη κροκοδείλων που απειλούνται με εξαφάνιση.

Το ονόμασαν American Crocodile Education Sanctuary και κατασκεύασαν μικρά σπιτάκια για να μπορούν να μένουν οι επιστήμονες και οι μαθητές που θα το επισκεπτόταν.Οι κάτοικοι του χωριού Μάγια έβαλαν φωτιά στο καταφύγιο, όταν ο μάγος του χωριού τους είπε ότι το ζευγάρι των Αμερικανών τάισε τους κροκόδειλους με τα δύο παιδιά που εξαφανίστηκαν.Το ζευγάρι εκείνη την ώρα απουσίαζε από το καταφύγιο, είχαν πάει σε κοντινό νησί για να σώσουν τρεις κροκόδειλους.Η Cherie Rosie δήλωσε ότι «ήταν σαν ταινία του Φρανκεστάιν. Αν ήμασταν σπίτι θα μας κομμάτιαζαν και θα μας έριχναν για τροφή στους κροκόδειλους».Το γεγονός ότι οι κάτοικοι λειτουργούσαν υπό τις υποδείξεις του μάγου, επιβεβαίωσε και η τοπική Αστυνομία.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη από τις Αρχές.
econews

Ένας μικρούλης μικροτσικνιάς αφίχθη σήμερα, τραυματισμένος στη φτερούγα, στα γραφεία του ...Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα. Το τραυματισμένο πουλάκι εντοπίστηκε στο χωριό Κύμινα, κάτω από ένα αυτοκίνητο, ειδοποιήθηκε ο εκπρόσωπος του Φορέα, κι ένας υπάλληλός του έσπευσε στην περιοχή και το ανέλαβε. Στη συνέχεια, το πουλί παρέλαβε εθελοντής του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), για περίθαλψη.Ο μικροτσικνιάς ανήκει στην οικογένεια των ερωδιών και στα "είδη χαρακτηρισμού", για τα οποία η περιοχή του Δέλτα Αξιού κηρύχθηκε προστατευόμενη. Είναι καλοκαιρινός επισκέπτης στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα.
Οι μικροτσικινιάδες προτιμούν υγροτόπους με γλυκά νερά, με πυκνή βλάστηση, ώστε να μπορούν να κρύβονται. Είναι μοναχικοί… τύποι και τρέφονται το σούρουπο υπό κάλυψη, κυρίως με μικρά ψάρια, βατράχια, αράχνες και έντομα. Ο πληθυσμός τους συρρικνώνεται συνεχώς λόγω της αλλοίωσης των υγροτόπων, γι’ αυτό και πλέον αποτελούν ένα σπάνιο είδος. Είναι ιδιαίτεροι ευάλωτοι σε αγροχημική ρύπανση και στη ρύπανση από βαρέα μέταλλα.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget