04/12/16


Ενας τεράστιος πύθωνας μήκους 8 μέτρων είναι το μεγαλύτερο φίδι που έχει πιαστεί ποτέ και αναμένεται να μπει πλέον στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Ο πύθωνας βρέθηκε στην Μαλαισία σε εργοτάξιο στην Paya Terubong. Πρόκειται για περιοχή που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Πενάνγκ. Οι εργάτες που έμειναν εμβρόντητοι όταν αντίκρισαν το φίδι ειδοποίησαν τις αρχές που χρειάστηκαν μισή ώρα για να το αιχμαλωτήσουν. Το φίδι ζυγίζει 250 κιλά.

zwakia
Η φράση «εργάζονται σαν σκυλιά», εδώ βρίσκει εφαρμογή... Το θέμα «μιλάει» από μόνο του- τα δυο τετράποδα που βλέπετε, οι Evy και Ricky, δεν είναι δυο συνηθισμένα κατοικίδια που περνούν τις ώρες τους νωχελικά. Είναι τα σκυλιά που υπηρετούν στην Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, ως σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών.Μόλις πρόσφατα, τα εν λόγω «ζευγάρι» ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στα ελικόπτερα, συμπληρώνοντας ώρες στον αέρα και στον ανυψωτήρα της Εθνικής Φρουράς της 129ης μοίρας διάσωσης στην Καλιφόρνια. Η εκπαίδευση, συμπεριλάμβανε ασκήσεις όπου οι Evy και Ricky έπρεπε να πηδήξουν πάνω στο ελικόπτερο HH-60G Pave Hawk και να εκτελέσουν αρκετές ανυψώσεις με τον ειδικό ανελκυστήρα.Τα τετράποδα, φορούν προστατευτικά γυαλιά και ειδικές ασπίδες για τα αυτιά για την προστασία τους από την αλμύρα της θάλασσας και τον θόρυβο του κινητήρα. Το συγκεκριμένο τετράποδο δίδυμο των K-9, βρίσκονται στους κόλπους της ακτοφυλακής από το 2008.
skyylia1 skyylia2 skyylia3 skyylia4 skyylia5 skyylia6 skyylia7 skyylia8 skyylia9 skyylia10

Χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία τους, ο αριθμός των τίγρεων που ζουν σε άγρια κατάσταση αυξήθηκε, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα.Τα πιο πρόσφατα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι οργανώσεις για την προστασία των άγριων ζώων Global Tiger Forum και WWF δείχνουν ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 3.890 τίγρεις σε όλον τον κόσμο. Ο αριθμός τους είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό των 3.200 το 2010.«Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες μείωσης, ο αριθμός των τίγρεων αυξάνεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του WWF, Μάρκο Λαμπερτίνι.
Είναι η πρώτη φορά από το 1900 που αυξάνεται ο αριθμός των ζώων αυτών. Στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρχαν σε άγρια κατάσταση περίπου 100.000 τίγρεις.

Περισσότερες από τις μισές τίγρεις ζουν στην Ινδία: 2.226 ζώα σε 18 από τα κρατίδια της χώρας, σύμφωνα με μια καταγραφή που είχε γίνει το 2014. Στη Ρωσία, το Μπουτάν και το Νεπάλ παρατηρήθηκε επίσης αύξηση του αριθμού των ζώων αυτών κατά την τελευταία απογραφή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι οι αριθμοί ενδέχεται να εμφανίζονται τεχνητά αυξημένοι και να οφείλονται απλώς στις καλύτερες μεθόδους καταγραφής που χρησιμοποιούνται πλέον. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των τίγρεων, όπως στο Μπανγκλαντές που από 440 ζώα το 2010 καταγράφονται πλέον 106. Ίσως όμως στη χώρα αυτή οι αριθμοί του 2010 να είχαν υπερεκτιμηθεί.

Η καταστροφή των δασών εξηγεί εξάλλου τη μείωση των τίγρεων στην Ινδονησία. Η Καμπότζη, από την άλλη, ελπίζει ότι θα καταφέρει να επανεισάγει τις τίγρεις στο έδαφός της που από την περασμένη εβδομάδα θεωρούνται είδος που έχει εκλείψει αφού δεν έχει εντοπιστεί κανένα αιλουροειδές στη χώρα από το 2007.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget