02/20/11

Βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 118 καθαρόαιμα μικρά σκυλάκια σε ένα εξαιρετικά μικρό σπίτι, στριμωγμένα ανάμεσα σε σκουπίδια, ούρα και περιττώματα , κοντά στη λίμνη Chippewa στο Οχάιο.Επιζούσαν με ωμό ρύζι και λάχανο.Μετά από τις καταγγελίες των γειτόνων και τα γαυγίσματα των καημένων σκύλων , οι Αρχές διέταξαν έρευνα.Σύμφωνα με τις Αρχές, η Glenda Curtis, 54 ετών , και η κόρη της Danielle Tschappat, 27 ετών , διατηρούσαν στο σπίτι τους παράνομο εκτροφείο ζώων.Τα σκυλάκια βρισκόντουσαν παντού μέσα στο σπίτι, ακόμη και στην τουαλέτα. Μάλιστα, 5 από τα σκυλιά ήταν νεκρά , ενώ εκτιμάται πως άλλα τα σκότωσαν σε σκυλοκαβγά… Όταν εκλήθησαν οι διασώστες σε θέματα σκύλων, δεν βρέθηκαν ούτε κύπελα με νερό ούτε τροφή για σκύλους.Δέκα σκυλάκια ήταν ποδοπατημένα σε ένα κλουβί.Φυσικά , μάνα και κόρη συνελήφθησαν και ασκήθηκεν οι ανάλογες κατηγορίες εναντίον τους. Στο μεταξύ, τα σκυλάκια τα φροντίζουν προς το παρόν πολλοί εθελοντές γείτονες.

Σχεδόν ένα δελφίνι κάθε μήνα εντοπίζεται νεκρό, το τελευταίο διάστημα στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου.Αιτία η αυξημένη ρύπανση του βυθού σε βαρέα μέταλλα, η οποία είναι πάνω από το όριο κατά 20%.Από τον Αύγουστο μέχρι τον Φεβρουάριο έχουν εντοπιστεί συνολικά 14 δελφίνια νεκρά, ωστόσο οι οικολογικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών θηλαστικών είναι διπλάσιος.Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο διέρχονται του Κορινθιακού Κόλπου περί τα 200 δελφίνια, εκ των οποίων το 10% χάνει τη ζωή του κατά τη διέλευση του κόλπου.Χαρακτηριστικό της αύξησης του θλιβερού αυτού φαινομένου, αποτελεί το γεγονός πως τα τελευταία 12 χρόνια, ο μέσος αριθμός νεκρών δελφινιών στις ακτές του Κορινθιακού ήταν 6,6 το χρόνο. Σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει διπλασιαστεί.

Το φιλοζωϊκό σωματείο «Αδεσποτολόγιο» και οι εθελοντές τους, εκτός από του ότι φροντίζουν δεκάδες αδέσποτα γατάκια σε όλες τις γωνιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης φροντίζει και για την ενημέρωση μας! Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει σήμερα Κυριακή 20/2, ημερίδα με θέμα: «Τα κατοικίδια κι εμείς».Κύριο θέμα της ημερίδας είναι η υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων, η προστασία των αδέσποτων ζώων και πως μπορούμε να φροντίσουμε και τα δύο. Μέλη του σωματείου, κτηνίατροι και προσκεκλημένοι ομιλητές από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων και την ΑΝΙΜΑ, θα

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget