11/05/09

Μεσογειακή Φώκια (Monachus monachus)
Ένα από τα έξι πιο απειλούμενα με εξαφάνιση θηλαστικά στον κόσμο, η μεσογειακή φώκια (Monachus monachus) ζούσε παλαιότερα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τις βορειοδυτικές ακτές της Αφρικής. Σήμερα, δεκαπέντε εκατομμύρια χρόνια έπειτα από την εμφάνιση του γένους Monachus στον πλανήτη μας, υπολογίζεται ότι οι μεσογειακές φώκιες που απομένουν δεν ξεπερνούν τα 400-500 ζώα.
Απειλές Μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι άνθρωποι κυνηγούσαν τη μεσογειακή φώκια για το δέρμα της, με το οποίο έφτιαχναν παπούτσια και ζώνες, και για το λίπος της, από το οποίο έφτιαχναν σπαρματσέτα και σαπούνι. Στις μέρες μας το κυνήγι της για εμπορικούς σκοπούς έχει σταματήσει, αλλά η μεσογειακή φώκια απειλείται περισσότερο παρά ποτέ. Κυριότερα αίτια είναι η καταστροφή των βιότοπων του ζώου καθώς και η εκ προθέσεως θανάτωσή του.


Η Dolores, είναι μια αρκούδα (spectacled) στον ζωολογικό κήπο της Leipzig στην Γερμανία και έχει μείνει εντελώς φαλακρή (με λίγες τρίχες μόνο στο κεφάλι)!!! Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οφείλετε σε μια γενετική ατέλεια αλλά τα ζώα δεν δείχνουν γενικά να πάσχουν από κάποιο είδος κατάθλιψης. Βέβαια το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την περιέργεια του κόσμου που θέλουν να δουν από κοντά πως είναι μια αρκούδα χωρίς τρίχωμα - σατανικό δημιούργημα, όπως την αποκαλούν κάποιοι λόγω της συγκεκριμένης ανωμαλίας της.
pineza.gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget