10/08/15

ζωακιαΕίναι ο βασιλιάς των ζώων το λιοντάρι αλλά το συγκεκριμένο λιοντάρι, ο Leon, είναι και ο βασιλιάς του ζωολογικού κήπου Usti nad Labem στην Τσεχία.Εκτός από την επιβλητική παρουσία του ο Leon έχει και κόμη που είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη αφού μοιάζει να έχει προέλθει από… χέρι κομμώτριας, αλλά και βλέμμα εξαιρετικά εκφραστικό.Σε ό,τι αφορά τη χαίτη του πιστεύεται πως οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βάζουν το… χεράκι τους για να διατηρείται τόσο επιμελημένη.Το λιοντάρι ζει στον ζωολογικό κήπο αυτό από το 2005 με την αδελφή του Ronja ενώ πέρσι στη συντροφιά τους προστέθηκε και η Kivu.
lion leon lion liontari lion omorfo liontari lion zoakia lions

Ένα επικίνδυνο ψάρι με την ονομασία φιστουλάρια-Fistularia tabacaria βρέθηκε σε παραλία στο Ναύπλιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το θάνατο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο, λόγω της δηλητηριώδους ουσίας του.Πρόκειται για γένος ιχθύων των τροπικών θαλασσών της τάξης συγγναθόμορφοι, συγγενικών με τον ιππόκαμπο και τον σύγγναθο, που περιλαμβάνει 4 είδη τα οποία συγκροτούν την οικογένεια φιστουλαρίδες. Το ψάρι φιστουλάρια, είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.
Επιστημονικά, το ψάρι αυτό ονομάζεται Fistularia tabacaria και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae). Έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία του πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.
Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, εάν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.
NAYPLIO_TOXIKO_PSARI7
Fistularia tabacaria

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget