03/16/12

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι κάνουν ένα διαγωνισμό για να αναδείξουν το πιο άσχημο σκυλί είναι κάτι ακατανόητο. Η 15χρονη Yoda πάντως, που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 15 ετών, είχε κερδίσει την πρωτιά στο διαγωνισμό αυτό, μάλλον δίκαια.Ο

Ζουν στα τροπικά δάση της Μαγαδασκάρης, αλλά δυστυχώς έχουν μείνει πολύ λίγοι... Πρόκειται για το είδος υπό εξαφάνιση που ονομάζεται Silky sifaka και αριθμεί μόλις 300 μέλη! Μία ομάδα βιολόγων έχει αναλάβει την προστασία του είδους, καθώς οι θηλυκές Silky sifaka γεννούν μόνο έναν απόγονο κάθε δύο χρόνια και είναι γόνιμες μόνο μία μέρα το χρόνο.Τα άτυχα θηλαστικά έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν και την παράνομη υλοτομία που λαμβάνει χώρα στα δάση τους. Οι επιστήμονες τους έχουν βάλει περιλαίμια με σκοπό να τα παρακολουθούν και να επεμβαίνουν έτσι ώστε να μην εξαφανιστεί το είδος τους.

Ένας εικονολήπτης είναι υπεύθυνος για το θάνατο του μικρού λαγού, που δυστυχώς... δεν φυλούσαν ως «κόρη οφθαλμού» οι υπέυθυνοι του ζωολογικού κήπου της Σαξονίας στη Γερμανία.Κατά τα άλλα ήταν ένα συνηθισμένο λαγουδάκι, μόνο είχε μία ιδιαιτερότητα. Είχε γεννηθεί χωρίς το χαρακτηριστικό του είδους του... τα αυτιά του!Ο κάμερα-μαν το πάτησε κατά λάθος και το σκότωσε. Έτσι τα επιχειρηματικά σχέδια του ζωολογικού κήπου που σχεδίαζε μεγάλη συνέντευξη τύπου, ώστε να προσελκύσει τον κόσμο να το δει από κοντά... αναβάλλονται.Ο Τιλ, όπως τον είχαν ονομάσει, το «λαγουδάκι χωρίς αυτιά» ήταν μόλις 17 ημερών. «Ούτε που το είδα. Είχε χωθεί μέσα στα άχυρα και δεν φαινόταν καθόλου» δήλωσε ο εικονολήπτης.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/319452/eikonoliptis-skotose-to-lagoudaki-horis-autia/

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget