Πρωταγωνιστές ένα άλογο κι ένας αλιγάτορας, που τσακώθηκαν για το ποιος θα παραμείνει στον συγκεκριμένο χώρο, με την πρωτοτυπία της ιστορίας να βρίσκεται στο γεγονός ότι, αντίθετα με το... προβλεπόμενο, το μεγαλόσωμο ερπετό ήταν αυτό που δέχθηκε επίθεση από το θυμωμένο άλογο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αλιγάτορας «εισέβαλε» στο χώρο που βοσκούσε ένα κοπάδι άγριων αλόγων, στο πάρκο στην περιοχή Gainesville της Φλόριντα. Το άλογο φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την παρουσία του αλιγάτορα, ο οποίος λιαζόταν με την πλάτη του στραμμένη στα άλλα ζώα, και έτσι πήρε την πρωτοβουλία να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο κοπάδι, και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον... εισβολέα.

Θέλοντας να του δείξει πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στον χώρο του, το άλογο επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αλιγάτορα, ο οποίος αν και αρχικά πιάστηκε στον... ύπνο στη συνέχεια αντέδρασε κι επιχείρησε να απαντήσει με ένα δάγκωμα.

Το άλογο συνέχισε να ποδοπατά τον αλιγάτορα, ο οποίος κατάφερε να δαγκώσει τον αντίπαλό του στο πόδι, χωρίς όμως να τον τραυματίσει, όπως αναφέρει η La Repubblica.

Λίγο αργότερα οι δύο «μονομάχοι» απομακρύνθηκαν από το... πεδίο της μάχης, με το άλογο να επιστρέφει στο κοπάδι του και τον αλιγάτορα να γυρνάει πίσω στον δικό του χώρο.

The video shows the horse grazing on grass with its pack at Paynes Prairie, a state park near Gainesville, before it becomes agitated and uses its front hooves to pounce on the nearby gator.
The alligator was on the trail in front of a group of visitors while a group of horses grazed nearby. One horse, trying to protect his pack, came down on the alligator multiple times.
The horse then strikes a second time, but the gator snaps back in defense, appearing to bite its leg. The horse takes off to rejoin its pals as the reptile slithers back into the weeds.