10/17/15

black cats
ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ για πολλούς λαούς είναι κακοτυχία. Για άλλους πάλι είναι μεγάλη τύχη. Για χιλιάδες χρόνια οι γάτες έχουν λατρευτεί, αλλά και κυνηγηθεί όσο κανένα άλλο θηλαστικό.Στην αρχαία Αίγυπτο η θεότητα Bast είχε την μορφή μαύρης θηλυκής γάτας. Όλες οι γάτες, δοξάζονταν και προστατεύονταν. Εάν για οποιοδήποτε λόγο έκανες κακό ή σκότωνες μαύρη γάτα σε περίμενε φυλακή και θάνατος.Στη ρωμαϊκή θρησκεία η γάτα είναι το ιερό ζώο, ενώ η θεά του έρωτα και της γονιμότητας Φρέζια της σκανδιναβικής μυθολογίας εμφανίζεται πάνω σε άρμα που σέρνουν δύο μαύρες γάτες!Στο σκοτάδι του Μεσαίωνα ένα παπικό διάταγμα χαρακτήριζε τις μαύρες γάτες όργανα του σατανά. Οι μαύρες γάτες ταυτίστηκαν με τις μάγισσες και τις καίγανε μαζί για να ξορκίσουν το κακό.Μία πολύ χαρακτηριστική ιστορία λέει τα εξής: Στο Lincolnshire το 1560 πατέρας και γιος περπατούσαν σε ένα σκοτεινό δρομάκι όπου αντίκρισαν μία γάτα χτυπημένη στο πόδι και κούτσαινε. Το έβαλαν γρήγορα στα πόδια φοβισμένοι.

Μαύρες γάτες: Μύθοι και προκαταλήψεις σε όλο τον πλανήτη
Την επόμενη ημέρα, στον ίδιο δρόμο, ο πατέρας συνάντησε μία γριά η οποία κρατούσε μπαστούνι και κούτσαινε. Αυτομάτως θεωρήθηκε πως η μάγισσες μεταμορφώνονται το βράδυ σε μαύρες γάτες και η κακομοίρα η γριά ρίχτηκε στη πυρά.
Στη Γαλλία δεκάδες μαύρες γάτες καίγονταν καθημερινά μέχρι που ο Βασιλιάς Louis XIII, κάπου το 1630, σταμάτησε αυλή την παράνοια.
Σε κάποιους πολιτισμούς η μαύρη γάτα φέρνει τύχη πλούτη και έρωτα. Στο Yorkshire της Μεγάλης Βρετανίας οι γυναίκες των ψαράδων πίστευαν πως εάν είχαν μαύρη γάτα στο σπίτι ο άντρας τους θα γυρίσει ασφαλής από το ψάρεμα.
Οι ναυτικοί πίστευαν πως εάν έχεις μαύρη γάτα στο πλοίο ο καιρός θα ήταν καλός και το ταξίδι θα είχε επιτυχία. Μάλιστα μία εποχή η τιμή μιας μαύρης γάτας ήταν τόσο υψηλή που λίγοι μπορούσαν να αποκτήσουν. Επίσης κάποια εποχή, στην κεντρική Αγγλία, η μαύρη γάτα προσφέρονταν ως δώρο στη νύφη για καλή τύχη.

Το 1590 στη Σκωτία μία ομάδα ανθρώπων καταδικάστηκαν ως μάγοι επειδή, όπως λέει η ιστορία, προσπάθησαν να προκαλέσουν φουρτούνα, πετώντας στη θάλασσα μαύρες γάτες για να πνίξουν τον Βασιλιά James VI, καθώς γυρνούσε από ένα ταξίδι στην Δανία.

Βόρεια Γαλλία: Θεωρείται πως οι μαύρες γάτες φέρνουν τύχη μόνο εάν τους φέρεσαι καλά, τις ταΐζεις και τις σέβεσαι. ήταν καλή τύχη όμως εάν κρατούσες μαύρη γάτα και προσπαθούσες να περάσεις το ποτάμι. Στην Νότια Γαλλία από την άλλη εάν μία ανύπαντρη κοπέλα πατούσε την ουρά μίας μαύρης γάτας θα έπρεπε να περάσουν δώδεκα μήνες μέχρι να βρει κάποιον να παντρευτεί.

Ιταλία: Όταν η γάτα φτερνίζονταν ήταν καλός οιωνός για όποιον την έβλεπε ή άκουγε. Εάν όμως ήσουν άρρωστο και μία μαύρη γάτα ξάπλωνε στο κρεβάτι σου, ήταν σίγουρο πως θα πέθαινες.

Πρώην Τσεχοσλοβακία: Εάν έθαβες μία μαύρη γάτα στο χωράφι θα είχε μία καλή σοδειά και πλούτη.

Ιαπωνία: Οι ανύπαντρες γυναίκες που είχαν μαύρες γάτες θα είχαν καλή τύχη στο γάμο τους.
Στην Γερμανία όλα είναι θέμα κατεύθυνσης. Εάν η μαύρη γάτα σε προσπεράσει από τα δεξί προς τα αριστερά είναι κακή τύχη. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι σημάδι πως καλά πράγματα θα σου συμβούν.

Reasons to Adopt a Black Cat!

Όνειρεύονται οι σκύλοι; dogs-dream

Dog-Dreaming...Όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι σκύλοι βιώνουν τη φάση του ύπνου που ονομάζουμε R.E.M. (Rapid Eye Movement). Είναι το διάστημα που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να μπει στη REM, ενώ σύμφωνα με μελέτες ο σκύλος μόλις 15-20 λεπτά.Σε αυτή τη φάση συχνά παρατηρούμε το σκύλο μας να κουνάει τα πόδια του, να βγάζει περίεργους ήχους, να κουνάει τα μάτια του κ.τ.λ. Οι επιστήμονες σήμερα έχουν καταλήξει πως οι σκύλοι βλέπουν όνειρα και ότι η εγκεφαλική λειτουργία των σκύλων μοιάζει πάρα πολύ με αυτή των ανθρώπων. Επίσης μελέτες έδειξαν πως κατά τη διάρκεια τη νύχτας ένας σκύλος μπορεί να κοιμηθεί 15 φορές από λίγα λεπτά και να ονειρευτεί και τις 15!
dogs-dreaming

Funny Dogs Dreaming Compilation 2014 NEW HD

Sick Dog
Sick Dog: my dog has a fever what can i do.
Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία του σκύλου μας. Όταν η θερμοκρασία του σώματος του είναι υψηλή σημαίνει πως ο οργανισμός αντιδρά και προσπαθεί να καταπολεμήσει κάποια φλεγμονή ή λοίμωξη. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως να το κάνουμε και σε ποιες θα πρέπει να τηλεφωνήσουμε στον κτηνίατρο.Μπορεί να έχετε ακούσει πως όταν η μύτη του σκύλου σας είναι ξερή και ζεστή είναι σημάδι πυρετού. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πυρετός δεν μπορεί να γίνει τόσο εύκολα αντιληπτός.Η φυσιολογική θερμοκρασία των σκύλων είναι μεταξύ 38,3 και 39,4 βαθμοί Κελσίου. Εάν η θερμοκρασία υπερβεί τους 40,5 βαθμούς Κελσίου, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για την υγεία του.Ο σωστότερος τρόπος για να διαπιστώσουμε εάν ο σκύλος μας έχει πυρετό είναι να μετρήσουμε τη θερμοκρασία του με θερμόμετρο. Η διαδικασία είναι απλή. Θα πρέπει να τοποθετήσουμε το θερμόμετρο 2,5 με 5 εκατοστά στο πρωκτό του. Φρόντισε να το έχεις λιπάνει με βαζελίνη ή άλλα φαρμακευτικά προϊόντα λίπανσης με βάση το νερό. Για τα παραδοσιακά θερμόμετρα ο χρόνος μέτρησης είναι τα 3 λεπτά ενώ για τα ηλεκτρονικά 1 λεπτό. Υπάρχουν επίσης θερμόμετρα που μπορούν να μετρήσουν την θερμοκρασία και από το αυτί του.Ζήτησε βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας ή φίλο γιατί πιθανότατα ο σκύλος σου να αισθανθεί άβολα και δύσκολα θα μείνει ακίνητος.
zwakia
Θα πρέπει να κοιτάξεις την θερμοκρασία του σκύλου σου όταν:

Ξαφνικά αρχίσει να κοιμάται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ξαφνικά δεν έχει όρεξη για φαγητό ή νερό.
Ξαφνικά δεν έχει όρεξη για παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες.
Κάνει εμετό
Βήχει

Εάν η θερμοκρασία του δεν είναι ανησυχητικά υψηλή, πάνω από τους 40 βαθμούς, μπορείς να βοηθήσεις εσύ τον σκύλο σου. Ένα δροσερό μπάνιο είναι μία καλή λύση. Προσοχή! Το νερό πρέπει να είναι απλά δροσερό, όχι παγωμένο.

Όταν οι σκύλοι παρουσιάζουν υψηλή θερμοκρασία συνήθως δεν έχουν όρεξη να φάνε ή να πιουν. Χωρίς φαγητό μπορεί να αντέξει αλλά η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση με σοβαρά αποτελέσματα για την υγεία του.

Εάν διαπιστώσεις πως η θερμοκρασία του σκύλου σου υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου να επισκεφτείς άμεσα τον κτηνίατρο.

Όπως και τα σκυλιά έτσι και οι γάτες χωρίζονται σε διάφορες φυλές. Άλλες από αυτές θεωρούνται μικρόσωμες και άλλες μεγαλώνουν πολύ. Είναι πανέμορφες,έξυπνες,πονηρές,αλλά οι συγκεκριμένες έχουν λίγα κιλά παραπάνω

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget