03/10/10

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση εξαιτίας της αδιαφορίας παραγόντων της κεντρικής εξουσίας, εκπέμπει ΣΟΣ, καθώς απειλείται σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητά του. Σε αντίθεση, όμως, με την πολιτεία, την συγκεκριμένη αγωνία συμμερίζονται απόλυτα τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού, που με αίσθημα ευθύνης προχωρούν σε μια πρωτοβουλία ευαισθησίας, αλληλεγγύης, αλλά πάνω απ’ όλα αναγνώρισης των ποιοτικών και μοναδικών υπηρεσιών που παρέχονται στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού θεωρώντας ότι η αξιοπρεπής συμπεριφορά απέναντι στα ζώα καθρεπτίζει την ποιότητα του πολιτισμού μας, διαθέτει τα έσοδα των θεατρικών παραστάσεων του έργου «Όσκαρ» της δημοτικής θεατρικής ομάδας, στις 13 και 14 Μαρτίου, για τις ανάγκες του ΔΙΚΕΠΑΖ.Η συμμετοχή όλων των ευαισθητοποιημένων και φιλόζωων πολιτών θα ήταν ιδιαίτερα τιμητική και ουσιαστική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στην θεατρική σκηνή «ΓΚΑΡΑΖ» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4) και ώρα 21.00 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες κυρία Βάσω Τσαούλη 2104965511.


Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρες 10.00 έως 11.00 π.μ. θα λάβει χώρα εμπλουτισμός με χέλια των λιμνών Αμβρακίας και Οζερού του Δήμου Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας.Ο Δήμος Φυτειών μας προσκαλεί να παρευρεθούμε, στα πλαίσια της ανάπτυξης των λιμνών του Νομού καθώς και της ενημέρωσης και δραστηριοποίησης των συμπολιτών μας.Αναμφίβολα μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για το περιβάλλον.
acarnania.blogspot.com

Οι υπεύθυνοι στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας πίστευαν πως ένας ελέφαντας θα γεννιόταν νεκρός, και είχαν ειδοποιήσει τους κτηνίατρους, ώστε να ξεγεννήσουν την θηλυκή ελέφαντα για να καταφέρουν να την σώσουν.Προς έκπληξή τους όμως είδαν πως ο νεογέννητος ελέφαντας αν και αρχικά γεννήθηκε νεκρός, λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να αναπνέει.Οι κτηνίατροι αμέσως του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και το μετέφεραν σε ένα κοντινό κτηνιατρείο.Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Cameron Kerr, ανέφερε πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς αυτό το είδος ελεφάντων δεν επιβιώνουν.Ενώ πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι 33.000 αυτού του είδους ελεφάντων απειλούνται με εξαφάνιση.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget