11/22/15

Ροδέσιαν Ριτζμπακ
Περιγραφή
Το Rhodesian Ridgeback-Ροδεσιανό Ρίτζμπακ , είναι ένα μεσαίο (προς μεγάλο), γερό, δυνατό και μυώδες σκυλί. Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο καλά κυνηγόσκυλα αλλά και πολύ ικανός φρουρός. Είναι πολύ καλός με τα παιδιά αλλά και λίγο επικίνδυνος καθώς παίζει μαζί τους, ειδικά αν είναι πολύ μικρά. Διακρίνεται για την υπακοή του, την ικανότητα καταδίωξης και την ανεύρεση και διάσωση θυμάτων. Είναι όμως επιφυλακτικός με τους ξένους και μπορεί να γίνει επιθετικός με άλλα ζώα.
Το Ροδέσιαν Ριτζμπακ, θα υπερασπιστεί την οικογένειά του και την ιδιοκτησία του και χρειάζεται συνεχή φυσική άσκηση ώστε να κρατηθεί σε φόρμα.
Η Rhodesian Ridgeback είναι μια φυλή σκυλιών που έχει αναπτυχθεί σε Νότια Αφρική . Ευρωπαϊκή πρόγονοί του μπορεί να αποδωθούν στους πρωτοπόρους της αποικίας ακρωτηρίων της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι διασταύρωσαν τα σκυλιά τους με τις ημι-εξημερωμένες, ραβδωτές κυνηγετικές ποικιλίες σκυλιών του Khoikhoi. Από τη δεκαετία του 1860, Ευρωπαίοι άποικοι είχαν φέρει μια ποικιλία από φυλές σκυλιών σε αυτήν την περιοχή της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της, Μεγάλης Δανοί , λαγωνικά ,σκυλιά κυνοδρομιών , τεριέ , και Foxhounds .
Rhodesian Ridgeback
Συμβουλές για περιποίηση​
Το τρίχωμα του Rhodesian Ridgeback είναι εύκολο στην φροντίδα του και απαιτεί μονάχα ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα.
Θέματα σχετικά με την υγεία
Η επιλογή ενός υπεύθυνου και ευσυνείδητου εκτροφέα είναι το παν στην αποφυγή των γενετικών παθήσεων που προσβάλλου τα Rhodesian Ridgeback. Η δυσπλασία του ισχίου και του αγκώνα και ο υποθυρεοειδισμός είναι οι πιο συνήθεις. Άλλη μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να παρουσιάσει είναι η dermoid sinus, όπου παρατηρείται ένα άνοιγμα στο δέρμα στην περιοχή της ράχης, η οποία θεραπεύεται με χειρουργείο. Άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ο σκύλος είναι ο καταρράκτης και διάφορες μορφές καρκίνου.
Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Rhodesian Ridgeback είναι ένα σχετικά "τεμπέλικο" σκυλί, που του αρέσει η ξάπλα και η καλοπέραση, βρίσκει την ενέργειά του όμως στη στιγμή εφόσον προκύψει λόγος. Η καθιερωμένη βόλτα του είναι ό,τι χρειάζεται για να διατηρείται ήρεμο και υγιές.
Καταγωγή ράτσας: Νότιος Αφρική, Ζιμπάμπουε, Ροδεσία
Άλλη ονομασία: African Lion Dog
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 13 Χρόνια
Ύψος: Αρσ. 63 - 69 cm | Θηλ. 61 - 66 cm
Βάρος: Αρσ. 35κ | Θηλ. 32κ Max
Group: Σκύλοι χρησιμότητας
Χρώματα: αποχρώσεις του κόκκινου
Χρησιμότητα: Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία: Καλοπροαίρετο, υπάκουο,ευφυές

Ο Μουφάσα, ένα όμορφο γέρικο πούμα που πέρασε ολόκληρη τη ζωή του σε τσίρκο, βίωσε πρόσφατα για πρώτη φορά την ελευθερία, όταν η οργάνωση που το έσωσε το μετέφερε στο καινούργιο του σπίτι, ένα αχανές εθνικό πάρκο κοντά στη Λίμα.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, το πούμα πιστεύεται ότι ήταν το τελευταίο άγριο ζώο που εμφανιζόταν σε τσίρκο του Περού. Αν και η κυβέρνηση της χώρας είχε επιβάλλει τη σχετική απαγόρευση ήδη από το 2011, οι ιδιοκτήτες του πάρκου Circo Coreander είχαν καταφέρει να κρύψουν από τις αρχές την ύπαρξη του Μουφάσα, μεταφέροντας το γέρικο πούμα από πόλη σε πόλη μέσα σε μικρό φορτηγάκι, γεμάτο με σκουριασμένα εργαλεία.
Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο, μία φιλοζωική οργάνωσε δέχθηκε μία καταγγελία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης του άγριου πλάσματος, που ήταν δεμένο επί 24ωρου βάσεως με βαριές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία έφοδος της αστυνομίας που έληξε με τη διάσωση του πούμα.Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Μουφάσα έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή στο συγκεκριμένο τσίρκο, αφού αιχμαλωτίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία.Η συγκινητική στιγμή της απελευθέρωσής του καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση:

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget