Menu

Ροδέσιαν Ριτζμπακ
Περιγραφή
Το Rhodesian Ridgeback-Ροδεσιανό Ρίτζμπακ , είναι ένα μεσαίο (προς μεγάλο), γερό, δυνατό και μυώδες σκυλί. Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο καλά κυνηγόσκυλα αλλά και πολύ ικανός φρουρός. Είναι πολύ καλός με τα παιδιά αλλά και λίγο επικίνδυνος καθώς παίζει μαζί τους, ειδικά αν είναι πολύ μικρά. Διακρίνεται για την υπακοή του, την ικανότητα καταδίωξης και την ανεύρεση και διάσωση θυμάτων. Είναι όμως επιφυλακτικός με τους ξένους και μπορεί να γίνει επιθετικός με άλλα ζώα.
Το Ροδέσιαν Ριτζμπακ, θα υπερασπιστεί την οικογένειά του και την ιδιοκτησία του και χρειάζεται συνεχή φυσική άσκηση ώστε να κρατηθεί σε φόρμα.
Η Rhodesian Ridgeback είναι μια φυλή σκυλιών που έχει αναπτυχθεί σε Νότια Αφρική . Ευρωπαϊκή πρόγονοί του μπορεί να αποδωθούν στους πρωτοπόρους της αποικίας ακρωτηρίων της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι διασταύρωσαν τα σκυλιά τους με τις ημι-εξημερωμένες, ραβδωτές κυνηγετικές ποικιλίες σκυλιών του Khoikhoi. Από τη δεκαετία του 1860, Ευρωπαίοι άποικοι είχαν φέρει μια ποικιλία από φυλές σκυλιών σε αυτήν την περιοχή της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της, Μεγάλης Δανοί , λαγωνικά ,σκυλιά κυνοδρομιών , τεριέ , και Foxhounds .
Rhodesian Ridgeback
Συμβουλές για περιποίηση​
Το τρίχωμα του Rhodesian Ridgeback είναι εύκολο στην φροντίδα του και απαιτεί μονάχα ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα.
Θέματα σχετικά με την υγεία
Η επιλογή ενός υπεύθυνου και ευσυνείδητου εκτροφέα είναι το παν στην αποφυγή των γενετικών παθήσεων που προσβάλλου τα Rhodesian Ridgeback. Η δυσπλασία του ισχίου και του αγκώνα και ο υποθυρεοειδισμός είναι οι πιο συνήθεις. Άλλη μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να παρουσιάσει είναι η dermoid sinus, όπου παρατηρείται ένα άνοιγμα στο δέρμα στην περιοχή της ράχης, η οποία θεραπεύεται με χειρουργείο. Άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει ο σκύλος είναι ο καταρράκτης και διάφορες μορφές καρκίνου.
Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Rhodesian Ridgeback είναι ένα σχετικά "τεμπέλικο" σκυλί, που του αρέσει η ξάπλα και η καλοπέραση, βρίσκει την ενέργειά του όμως στη στιγμή εφόσον προκύψει λόγος. Η καθιερωμένη βόλτα του είναι ό,τι χρειάζεται για να διατηρείται ήρεμο και υγιές.
Καταγωγή ράτσας: Νότιος Αφρική, Ζιμπάμπουε, Ροδεσία
Άλλη ονομασία: African Lion Dog
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 13 Χρόνια
Ύψος: Αρσ. 63 - 69 cm | Θηλ. 61 - 66 cm
Βάρος: Αρσ. 35κ | Θηλ. 32κ Max
Group: Σκύλοι χρησιμότητας
Χρώματα: αποχρώσεις του κόκκινου
Χρησιμότητα: Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία: Καλοπροαίρετο, υπάκουο,ευφυές

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top