02/23/10

Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα (φιλόζωων και μη φιλόζωων) έχουν χωριστεί τους τελευταίους μήνες οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι, εξαιτίας τεσσάρων σκυλιών που φιλοξενούνταν από το 2004 στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων πίσω από τη Λεωφόρο Κηφισού.Οι αυτό- αποκαλούμενοι «Φιλόζωοι Εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ» έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στείλουν ανώνυμη επιστολή στη zougla, καταγγέλλοντας τη συστηματική εξόντωση των ημί-αδέσποτων τετράποδων από διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.Το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα με τους εργαζομένους, σημειώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβρη, όταν υπάλληλος του ΟΠΑΠ, οδηγώντας ιδιωτικό αυτοκίνητο (Μάρκας Audi), κατά την έξοδό του από το υπόγειο παρκινγκ του κτιρίου, πάτησε με τους τροχούς του και τραυμάτισε πολύ σοβαρά ένα από τα τέσσερα προστατευόμενα σκυλιά που κοιμόταν στην άκρη του δρόμου.

«Μετά από αυτή την αποτρόπαια πράξη του, ο οδηγός θα μπορούσε καλοπροαίρετα να σταματήσει και να ελέγξει την κατάσταση του σκυλιού, αντί αυτού, πάτησε τέρμα γκάζι και έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την οδό Οικονομίδου, για να μην τον αντιληφθούν και κρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φιλόζωοι.

Μέσα από τη γραπτή καταγγελία τους, επισημαίνουν ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2010 άρχισαν να δίνονται εντολές σε υπαλλήλους και καθαριστές του ΟΠΑΠ να μη ταΐζονται τα σκυλιά και να σημειώνεται το όνομα όσων τα φροντίζουν (!). Μάλιστα, αναφέρουν ότι διευθύντρια των Υπηρεσιών του ΟΠΑΠ ένα μεσημέρι πήρε το πιάτο με το φαγητό των ζώων και το πέταξε επιδεικτικά στον κάδο απορριμμάτων.Αποκορύφωμα της οργανωμένης εξόντωσης των άκακων σκύλων που κατοικούσαν επί χρόνια στην περιοχή είναι κατά τους εργαζομένους η δηλητηρίαση και ο θάνατος του άτυχου Κεφάλα (ροτβαϊλερ) την προηγούμενη Τρίτη. «Το σκυλί, λίγο μετά τις 6:00 μ.μ., άρχισε να κάνει εμετούς και να παραπατάει, μέχρι που έπεσε κάτω και έτρεμε ολόκληρο.Τότε δύο εργαζόμενοι «ευαισθητοποιήθηκαν», το μετέφεραν σε κοντινό κτηνιατρικό ιατρείο του Περιστερίου. Εκεί διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του» αναφέρουν και ζητούν να ενημερωθεί ο κόσμος για τα γεγονότα στην εταιρεία.«Αυτό που γίνεται στον ΟΠΑΠ τις τελευταίες ημέρες είναι καθαρός φασισμός, έχει καταργηθεί ο ν.3170/03 και το σύνταγμα. Απαγορεύουν να εκφράσουμε την αγάπη μας και το συναίσθημά μας στα αδέσποτα σκυλιά» λένε, τέλος, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο μία επιχείρηση με κύρος να συμμετάσχει σε πράξεις κακοποίησης ζώων.
Μαρία Αντωνοπούλου

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ντοκιμαντέρ του National Geographic στην περιοχή Suruga Bay της Ιαπωνίας. Το 8 μετρο γαλλικό βαθυσκάφος Nautile (Ναυτίλος) εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες κάμερες, κατάφερε να κατέβει σε βάθη που δεν έχει φτάσει ποτέ κανείς και να καταγράψει θαλάσσια πλάσματα που δεν είχαμε ιδέα πως υπάρχουν.
Ο "Ναυτίλος" είναι το βαθυσκάφος που χρησιμοποίησε ο James Cameron για να καταγράψει το ναυάγιο του Τιτανικού ενώ χάρη στη δυνάτοτητα του να κατεβαίνει στα 6.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 1500 αποστολές.Για λογαριασμό του National Geographic ο Ναυτίλος καταδύθηκε στην twilight zone του βυθού της Ιαπωνίας, εκεί που δεν έχουν φτάσει ποτέ οι ακτίνες του ήλιου. Με την βοήθεια του θα συναντήσετε το ψάρι που περπατάει στα δυό του... πόδια , τους πιο μικροσκοπικούς καρχαρίες του κόσμου που χωρούν άνετα στην παλάμη σας (!!), το γιγαντιαίο καβούρι - δολοφόνο και άλλα πλάσματα που αν τα συνατούσαμε θα τα θεωρούσαμε ζωντανά απολιθώματα (living fossils) ή θαλάσσια τέρατα!ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget