Menu

Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα (φιλόζωων και μη φιλόζωων) έχουν χωριστεί τους τελευταίους μήνες οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι, εξαιτίας τεσσάρων σκυλιών που φιλοξενούνταν από το 2004 στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων πίσω από τη Λεωφόρο Κηφισού.Οι αυτό- αποκαλούμενοι «Φιλόζωοι Εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ» έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στείλουν ανώνυμη επιστολή στη zougla, καταγγέλλοντας τη συστηματική εξόντωση των ημί-αδέσποτων τετράποδων από διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.Το πρώτο κρούσμα, σύμφωνα με τους εργαζομένους, σημειώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβρη, όταν υπάλληλος του ΟΠΑΠ, οδηγώντας ιδιωτικό αυτοκίνητο (Μάρκας Audi), κατά την έξοδό του από το υπόγειο παρκινγκ του κτιρίου, πάτησε με τους τροχούς του και τραυμάτισε πολύ σοβαρά ένα από τα τέσσερα προστατευόμενα σκυλιά που κοιμόταν στην άκρη του δρόμου.

«Μετά από αυτή την αποτρόπαια πράξη του, ο οδηγός θα μπορούσε καλοπροαίρετα να σταματήσει και να ελέγξει την κατάσταση του σκυλιού, αντί αυτού, πάτησε τέρμα γκάζι και έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την οδό Οικονομίδου, για να μην τον αντιληφθούν και κρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φιλόζωοι.

Μέσα από τη γραπτή καταγγελία τους, επισημαίνουν ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2010 άρχισαν να δίνονται εντολές σε υπαλλήλους και καθαριστές του ΟΠΑΠ να μη ταΐζονται τα σκυλιά και να σημειώνεται το όνομα όσων τα φροντίζουν (!). Μάλιστα, αναφέρουν ότι διευθύντρια των Υπηρεσιών του ΟΠΑΠ ένα μεσημέρι πήρε το πιάτο με το φαγητό των ζώων και το πέταξε επιδεικτικά στον κάδο απορριμμάτων.Αποκορύφωμα της οργανωμένης εξόντωσης των άκακων σκύλων που κατοικούσαν επί χρόνια στην περιοχή είναι κατά τους εργαζομένους η δηλητηρίαση και ο θάνατος του άτυχου Κεφάλα (ροτβαϊλερ) την προηγούμενη Τρίτη. «Το σκυλί, λίγο μετά τις 6:00 μ.μ., άρχισε να κάνει εμετούς και να παραπατάει, μέχρι που έπεσε κάτω και έτρεμε ολόκληρο.Τότε δύο εργαζόμενοι «ευαισθητοποιήθηκαν», το μετέφεραν σε κοντινό κτηνιατρικό ιατρείο του Περιστερίου. Εκεί διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του» αναφέρουν και ζητούν να ενημερωθεί ο κόσμος για τα γεγονότα στην εταιρεία.«Αυτό που γίνεται στον ΟΠΑΠ τις τελευταίες ημέρες είναι καθαρός φασισμός, έχει καταργηθεί ο ν.3170/03 και το σύνταγμα. Απαγορεύουν να εκφράσουμε την αγάπη μας και το συναίσθημά μας στα αδέσποτα σκυλιά» λένε, τέλος, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο μία επιχείρηση με κύρος να συμμετάσχει σε πράξεις κακοποίησης ζώων.
Μαρία Αντωνοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top