11/18/17

Μια σκηνή που θυμίζει αρκετά τις περιπέτειες του Tweety με το διάσημο γάτο της Disney Sylvester, απαθανάτισε ο φωτογράφος David Gartland στο ζωολογικό κήπο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία.Ένα περιστέρι που εκτελούσε μια «απ’ ευθείας πτήση» για το στόμα ενός λιονταριού, κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή, αφήνοντας το βασιλιά της ζούγκλας... με τα φτερά στο στόμα και την όρεξη στα ύψη!«Ήμουν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή» είπε ο φωτογράφος στην ιστοσελίδα news.com.au.zwakia 365
Το γενειοφόρο κόλεϊ  της Σκωτίας
ΜΠΙΡΝΤΙΝΤ ΚΟΛΙ (BEARDED COLLIE) Γενειοφόρο Κόλεϊ
Το γενειοφόρο κόλλεϊ δημιουργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και είναι μια από τις παλαιότερες φυλές της χώρας. Το όνομα "γενειοφόρος" προέρχεται από τις μακριές τρίχες που φυτρώνουν στο πηγούνι, κάνοντας το σκυλί να μοιάζει σαν να έχει μια γενειάδα, και το όνομα "Collie," η οποία είναι η Σκωτσέζικη λέξη για το σκυλί βοσκής. Χρησιμοποιούνταν αρχικά από σκωτσέζους βοσκούς, για την φύλαξη των κοπαδιών τους. Η ιστορία του ξεκινάει ως εξής, ένας Πολωνός έμπορος, ο Kazimierz Grabski που διαπραγματευόταν, μια αποστολή σιτηρών για τα πρόβατα στην Σκωτία το 1514, έφερε ερχόμενος στην Σκωτία, εξι Πολωνικά πεδινά τσοπανόσκυλα.

Ένας Σκωτσέζος βοσκός εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, με τα Πολωνικά τσοπανόσκυλα και τις εκπληκτικές ικανότητες, που παρουσίαζαν στην βοσκή, με αποτέλεσμα να δώσει πολλά από τα πρόβατα του, για να πάρει και αλλά σκυλιά. Τα Πολωνικά τσοπανόσκυλα ζευγάρωσαν με τοπικά σκυλιά της Σκωτίας, όπως τα παλαιά αγγλικά τσοπανόσκυλα (bobtails) και τα Komondor με αποτέλεσμα, να βγει το γνωστό μας Bearded Collie.

Τα γενειοφόρα κόλλεϊ σχεδόν εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1944 η Κ.α. GO Willison από τη Μεγάλη Βρετανία, που είχε ένα ζευγάρι από γενειοφόρα κόλλεϊ, ανασταίνει τη φυλή.
Η φυλή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από το AKC το 1976. Μερικά από τα ταλέντα του beardie όταν το παρακολουθείτε, είναι η εκτροφή, η ευκινησία, η ανταγωνιστική υπακοή και το να εκτελεί κόλπα.
H ράτσα έγινε γνωστή, στα μέσα του εικοστού αιώνα, όταν ένα Bearded Collie που συμμετείχε στην κυνολογική έκθεση Crufts το 1989 κέρδισε τον τίτλο Best in Show. Στις μερες μας, η ρατσα αυτή, έχει γίνει, ένας καλός οικογενειακός σύντροφος αν και ανήκει σε μια από τις σπανιότερες ράτσες…

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το Bearded Collie είναι ένα µεσαίου µεγέθους σκυλί µε ένα µακρύ σώµα, το οποίο
δίνει την εντύπωση ότι έχει πολύ δύναµη και ευκινησία. Ο βηµατισµός του είναι
γρήγορος και ισχυρός. Η ικανότητα να κάνει απότοµες στροφές, γρήγορες εκκινήσεις
και απότοµες στάσεις είναι απαραίτητη σε µια ράτσα σκυλιών-βοσκής, και το beardie
πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει τη δράση αυτή για ένα µεγάλο χρονικό
διάστηµα κάτω από όλες τις συνθήκες. Έχουν ένα δασύτριχο, αδιάβροχο, διπλό
τρίχωµα που κρέµεται πάνω από ολόκληρο το σώµα, ακόµα και στο πηγούνι (εξ ου
και το όνοµα "beardie").
Τα χρώµατα που µπορεί να το συναντήσει κάποιος είναι µαύρο, µπλε, καφέ ή ξανθό
µε ή χωρίς λευκά σηµάδια. Το χρώµα του τριχώµατος αλλάζει αρκετές φορές πριν
την ενηλικίωση. Το τελικό χρώµα του τριχώµατος είναι κάπου ανάµεσα στο χρώµα
του τριχώµατος που έχει το κουτάβι και το χρώµα του τριχώµατος όταν το σκυλί
είναι περίπου ενός έτους.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Το γενειοφόρο κόλλεϊ έχει έναν αέρα χαρούµενο, κουνάει την ουρά του µε χαρά
συνέχεια. Είναι στοργικό, παιχνιδιάρικο και ζωηρό, και µπορεί να γίνει ένας τέλειος
σύντροφος για τα παιδιά. Αγαπούν να είναι µε τους ανθρώπους που τα φροντίζουν .
Τα beardie που δεν ασκούνται και που έχουν µείνει µόνα τους, χωρίς να έχουν
τίποτα να κάνουν, δεν θα είναι ευχαριστηµένα και µπορεί να µελαγχολήσουν, αν τα
αφήνετε µόνα τους πολλές ώρες.
Εάν πρέπει να αφήσετε το beardie σας µόνο του, φροντίστε να το πάρετε και να
κάνετε ένα µεγάλο περίπατο µε τα πόδια πριν από την αναχώρηση σας . Είναι
γνωστό επίσης για την "αναπήδηση" που κάνει και για την υψηλή ενέργεια που έχει.
Χωρίς αρκετή καθηµερινή διανοητική και σωµατική άσκηση, µπορεί και το ίδιο να
µπει σε αναστάτωση και εσείς σε έξοδα, για να πάρετε καινούρια πράγµατα, στο σπίτι
. Είναι πολύ εκπαιδεύσιµα σκυλιά, για πολλές δραστηριότητες. Ο ιδιοκτήτης του
πρέπει να ξέρει, οτι είναι ισχυρογνώµων σκύλος και θα κάνει τα δικά του, αν σας
βλέπει να υποχωράτε συνέχεια, στα λάθη που κάνει .
Κάποιος πρέπει να είναι ήρεµος, αλλά σταθερός, σίγουρος και συνεπής, όταν
εκπαιδεύει αυτό το σκυλί. Ορίστε τους κανόνες που θέλετε, το σκυλί για να
ακολουθήσει και να επιµείνετε σε αυτούς. Η εκπαίδευση βασικής υπακοής
συνιστάται. Γαυγίζουν πολύ δυνατά και θα προειδοποιήσουν, για επερχόµενο
κίνδυνο, αλλά δεν είναι και τόσο, κατάλληλα για φύλακες. ∆εν πρέπει να είναι
ντροπαλά, αλλά ούτε επιθετικά .Με µια καλή εκπαίδευση και ισορροπηµένη άσκηση
θα γίνουν σταθερά και γεµάτα αυτοπεποίθηση σκυλιά.
ΙΑΤΡΙΚΑ
Επιρρεπείς σε δυσπλασία ισχίων. Το πυκνό τρίχωµα τους µπορεί να κρύψει την
εσωτερική παρασιτική προσβολή. Είναι επιρρεπές ακόµα σε αλλεργίες,
Υποθυρεοειδισµό, Προοδευτική ατροφία του αµφιβληστροειδούς (PRA) και Επίµονη
κόρης µεµβράνη (PPM).

Πήλιο, σκύλος δάγκωσε 77χρονη

Καταδικάστηκε ζευγάρι από το Πήλιο γιατί ο σκύλος τους δάγκωσε 77χρονη
Ποινές φυλάκισης δύο χρόνων στον καθέναν επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ένα ζευγάρι Ελλήνων από οικισμό του Πηλίου, τους οποίους έκρινε ενόχους για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.
Η υπόθεση αφορούσε στην επίθεση σκύλου, ιδιοκτησίας του ζευγαριού, που δέχθηκε μια 77χρονη κάτοικος του οικισμού, η οποία περπατούσε στον δρόμο, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013.
Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 76χρονος και η 75χρονη σύζυγός του, εκπροσωπήθηκαν από συνήγορο υπεράσπισης. Το ζώο που επιτέθηκε στην 77χρονη, ήταν τσοπανόσκυλο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να τη δάγκωσε στο χέρι και στο πόδι. Η 77χρονη είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου της είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.
Ο συνήγορος του ζευγαριού υποστήριξε ότι ο σύζυγος έλειπε από το σπίτι στην Αθήνα εκείνη την ημέρα, ενώ η σύζυγός του δεν είχε αντιληφθεί κάτι από την επίθεση του σκύλου στη συγχωριανή τους.

zoakia

Τι συμπονούν περισσότερο οι άνθρωποι;

Στη συμπόνια υπάρχει μια άτυπη ιεραρχία. Προηγούνται τα μωρά, ακολουθούν τα σκυλιά και τελευταίοι είναι οι άλλοι άνθρωποι.
Αυτό προκύπτει από μια νέα επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη στενοχώρια, όταν μαθαίνουν για σκύλους να βασανίζονται, από ό,τι για ανθρώπους που παθαίνουν τα ίδια. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα μωρά, που ξεπερνούν τα σκυλιά, όσον αφορά τις συναισθηματικές αντιδράσεις.Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζακ Λέβιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Society & Animals” (Κοινωνία και Ζώα), σύμφωνα με τις βρετανικές «Τάιμς του Λονδίνου» και «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν 240 εθελοντές, στους οποίους έδωσαν μια σειρά από ψευδή δημοσιεύματα εφημερίδων (κι εδώ fake news!), τα οποία αφορούσαν την επίθεση με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ είτε σε ένα μωρό ενός έτους, είτε σε έναν ενήλικα, είτε σε ένα μικρό σκυλάκι, είτε σε ένα σκύλο έξι ετών.Σύμφωνα με τα υποτιθέμενα δημοσιεύματα (στα οποία διέφερε μόνο το θύμα), «η αστυνομία έφθασε επί τόπου μετά από λίγα λεπτά και βρήκε το θύμα με το ένα πόδι σπασμένο, πολλαπλές πληγές και χωρίς τις αισθήσεις του». Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταγράψουν τα συναισθήματά τους σε ειδικά ερωτηματολόγια, ώστε να συγκριθεί ο βαθμός συμπόνιας τους και ενσυναίσθησης.Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι κατά μέσο όρο ήσαν πολύ λιγότερο ταραγμένοι συναισθηματικά από την επίθεση στους ενηλίκους ανθρώπους, σε σχέση με την επίθεση στους σκύλους, τόσο τον μικρό όσο και τον μεγάλο. Μόνο το μωρό «κέρδισε» περισσότερη συμπόνια από τα σκυλιά. Μια έρευνα προ διετίας είχε δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν δωρεά χρημάτων για να βοηθήσουν ένα σκυλί ,παρά έναν άνθρωπο, από έναν αργό και επώδυνο θάνατο. Μια άλλη μελέτη είχε κι αυτή δείξει ότι οι άνθρωποι αναστατώνονται περισσότερο, όταν ακούνε ιστορίες για σκυλιά που τα χτυπούν, από ό,τι για ανθρώπους που τους συμβαίνει το ίδιο.Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα σκυλιά ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους και δεν τα βλέπουν σαν ζώα, αλλά μάλλον σαν παιδάκια. Επίσης, κατά τους επιστήμονες, η μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στα ζώα τροφοδοτείται από το ότι οι άνθρωποι τείνουν να συμπονούν περισσότερο ένα θύμα, αν αυτό είναι αβοήθητο και σχετικά ανίκανο να προστατευθεί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

zwakia

Όποιοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερα χρόνια

Όποιοι έχουν σκύλο, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια
Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Τόβε Φαλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 40 έως 80 ετών, για χρονικό διάστημα έως 12 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ένα σκύλο στο σπίτι τους (το 13% του συνόλου), είχαν κατά μέσο όρο 33% μικρότερο κίνδυνο θανάτου και 11% μικρότερο κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακά αίτια, σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «η ιδιοκτησία σκύλου φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερα προστατευτικό παράγοντα για όσους ανθρώπους ζουν μόνοι τους. Ίσως ο σκύλος λειτουργεί ως μέλος της οικογένειας σε τέτοια νοικοκυριά».

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget