01/15/10

Η Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη ή εντοπισμό ανθρώπων και πραγμάτων, καθώς και για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.Κάθε αστυνομικός σκύλος έχει το συνοδό του, ο οποίος είναι αστυνομικός με ειδική εκπαίδευση. Ο σκύλος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού.Η ομάδα αστυνομικών σκύλων για τη φύλαξη ή εντοπισμό ανθρώπων και πραγμάτων διαθέτει σκύλους, κυρίως, ράτσας Malinois ή German Shepherd, ενώ για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών χρησιμοποιεί σκύλους ράτσας German Shepherd, Labrador, Malinois, Golden Retriever.Τέλος, με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίστηκε ο αναβαθμισμένος ρόλος των αστυνομικών σκύλων. Το Π.Δ. προβλέπει ότι οι αστυνομικοί σκύλοι από τώρα και στο εξής θα χρησιμοποιούνται και στις περιπολίες, πέραν της ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών.


Ο ζωολογικός κήπος St. Louis του Μισούρι των ΗΠΑ, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φιλοξενεί την αρκούδα με την πιο μακριά γλώσσα στον κόσμο.Ο 74χρονος Vearl Brown, ο οποίος ήταν ο τυχερός φωτογράφος που πέτυχε αυτήν την πόζα, είπε ότι προσπαθούσε απλώς να φωτογραφήσει την αρκούδα στο δέντρο που καθόταν, αλλά την «κρίσιμη» στιγμή εκείνη σηκώθηκε και χασμουρήθηκε.

"Τον τελευταίο καιρό συνεχώς διαβάζουμε δημοσιεύματα για τα αδέσποτα στον Βόλο.Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν να «τακτοποιήσουν» το θέμα βάζοντας φόλα στο πάρκο του Άγιου Κωνσταντίνου και στον ‘Αναυρο!Το αποτέλεσμα?10 σκυλιά αδέσποτα και μη, πολλές γάτες και πουλιά νεκρά!Συγχαρητήρια!και τώρα τι?Έτσι λύνονται τα προβλήματα? Τώρα, ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη?Ποτέ θα γίνουμε άνθρωποι? Ποτέ θα σταματήσουμε να εκτονώνουμε τα κόμπλεξ μας στα ζώα?Μερικοί πιστεύουν ότι τα αδέσποτα αποτελούν πρόβλημα για τον τουρισμό και την εικόνα της πόλης.Καλά θα κάνουν να σκεφτούν τι γνώμη θα έχουν τώρα οι ξένοι επισκέπτες αφού το θέμα θα σταλεί και σε φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού!Α!και μια μικρή συμβουλή στους ποδηλάτες που δεν μπορούν πλέον όπως ισχυρίζονται να κάνουν την βόλτα τους στην παράλια του Βόλου.Αν σας κυνηγήσει σκυλί σταματήστε το ποδήλατο, βαλτέ το ποδήλατο ανάμεσα στο σκυλί και εσάς και περπατήστε 10 μέτρα με τα πόδια!Τότε θα γίνει το θαύμα και το σκυλί θα σταματήσει να τρέχει από πίσω σας!ΔΕΝ είναι απαραίτητες οι κλωτσιές!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Χάθηκε Yorkshire στον Άνω Κορυδαλλό
Αρσενικό σκυλάκι ράτσας Yorkshire χάθηκε στον
Άνω Κορυδαλλό το μεσημέρι της 29/12/2009.
Το σκυλάκι αποτελεί παρέα και φροντίδα για μικρό
παιδί με ειδικές ανάγκες, όποιος γνωρίζει ας
επικοινωνήσει στα τηλέφωνα της αφισας αριστερά.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget