03/09/10

1
Την μεγαλύτερη ποινή, σε τέτοιες περιπτώσεις, επέβαλε το δικαστήριο της Ρόδου στον τσοπάνη που κρέμασε τα δύο σκυλιά για παραδειγματισμό όπως είπε στους θηροφύλακες που τον συνέλαβαν.Το μονομελές επέβαλε στον "δήμιο" τσοπάνη 9 μήνες φυλάκιση και 2.500 ευρώ πρόστιμο και μάλιστα χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.Το δικαστήριο είχε κατακλειστεί από πλήθος πολιτών που χειροκρότησαν στην απόφαση του δικαστηρίου.Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης κατά του τσοπάνη αλλά και κατά των δήμων της Ρόδου που δεν έχουν φροντίσει για ένα οργανωμένο κυνοκομείο.Το δικαστήριο επίσης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του τσοπάνη για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ειχε οικονομικα προβληματα και εβαλε αγγελια: "πωλείται δέρμα αρκούδας, 2 μέτρα ύψος, χνουδωτό, καφέ, με πρόσωπο, τιμή 1.500 ευρώ. Τηλ. …". Την αγγελία εντόπισε η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» στη Χαλκίδα και...κατασχέθηκε από την τοπική δασική υπηρεσία.Η ιδιοκτήτρια του δέρματος ισχυρίστηκε ότι η αρκούδα φονεύθηκε πρόσφατα, από συγγενικά της πρόσωπα, στη Φλώρινα, και λόγω «οικονομικών προβλημάτων» πωλεί «το τομάρι» έναντι 1.500 ευρώ.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ,Σκυλίσια ζωή...
Ακόμη και το πιο σκληρό ζώο δεν θα φερόταν τόσο βάναυσα σε οποιονδήποτε άνθρωπο, όσο φέρονται κάποιοι «άνθρωποι» σε ορισμένα ζώα.
Σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά για τη δυστυχή σκύλα της φωτογραφίας ισχύει μάλλον η παροιμία «άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;». Ο άνθρωπος «φίλος» της, αφού χόρτασε το παιχνίδι μαζί της, την εγκατέλειψε χωρίς καθόλου τύψεις, προφανώς. Η σκυλίτσα η οποία από άγνωστη αιτία έχει υποστεί ένα σοβαρότατο κάταγμα στο μπροστινό της πόδι, τις τελευταίες εβδομάδες τριγυρνά κουτσαίνοντας στη Βαρβάσαινα για να βρει καταφύγιο σ’ ένα ακατοίκητο μισοερειπωμένο σπίτι, όπου γέννησε εφτά κουτάβια!Δυστυχώς, η παρουσία της «σκυλοοικογένειας» δεν είναι και τόσο ευχάριστη στους κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δικά τους σκυλιά και αδιαφορούν για το τι θ’ απογίνουν τα μπασταρδεμένα κουταβάκια -πόσο μάλλον η σακατεμένη μητέρα τους.Μόνη λύση θα ήταν η περισυλλογή τους από κάποια αρμόδια υπηρεσία αλλά στην Ηλεία δεν είμαστε τόσο Ευρωπαίοι για να έχουμε δημιουργήσει υπηρεσία μέριμνας για αδέσποτα ζώα. Ούτε υπάρχει στο νομό μας κάποια φιλοζωική οργάνωση που να μπορεί να παρέμβει, αποτρέποντας έναν βίαιο θάνατο των κουταβιών από κάποια φόλα «αγανακτισμένου» πολίτη ή τις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου.Η υιοθεσία από κάποιους φιλόζωους θα ήταν μια λύση, γι’ αυτό αναζητούνται επτά «ανάδοχοι» ζωής για τα κουταβάκια.Όσο για τη σακατεμένη σκυλίτσα, ίσως κάποιος να έχει κάποια ιδέα για την τύχη της, καθότι χρειάζεται σοβαρή κτηνιατρική φροντίδα και κατόπιν, αν επιζήσει, μια θαλπωρή…
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΣΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ : apolis2010@gmail.com ή στο mypyrgosnews@gmail.com
πηγη: http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/03/blog-post_2386.html

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget