03/28/11

Μοιάζουν με κομμάτια ενός πολύχρωμου μωσαϊκού, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για πλαστικά αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στο στομάχι θαλάσσιας χελώνας και αποτέλεσαν τον κύριο λόγο για τον θάνατό της.Κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας διαπιστώθηκε, πως η χελώνα κατανάλωσε τα κομμάτια, όπως κάνουν και πολλά άλλα θαλάσσια είδη, θεωρώντας ότι πρόκειται για μέδουσες, δηλαδή για ένα μέρος των διατροφικών τους συνηθειών.Η χελώνα βρέθηκε κατά λάθος στα δίχτυα ψαράδων ανοιχτά της Αργεντινής και δυστυχώς αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της μεγάλης οικολογικής καταστροφή που συντελείται στους ωκεανούς από τις ποσότητες των πλαστικών και τους κινδύνους, που εγκυμονούνται για την υγεία των ανθρώπων.

1
Ούσα δώδεκα ετών η Babu δεν αγαπά τις βόλτες, καθώς είναι σε μεγάλη ηλικία. Λίγο πριν το τσουνάμι και το σεισμό στην Ιαπωνία το σκυλί ήθελε σχεδόν με το ζόρι η ιδιοκτήτριά του, Tami Akanuma, να το βγάλει έξω για βόλτα, κάτι που κίνησε τις υποψίες της.H Babu επέλεξε ένα λόφο για να πάνε με την Tami Akanuma, αντί της πόλης που συνήθως ήταν η διαδρομή τους στις βόλτες. Τελικά, η επιλογή αυτή αποδείχθηκε σωτήρια, αφού λίγο μετά έγινε η βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, αλλά οι δυο τους ήταν ψηλά στο λόφο σώες και αβλαβείς.«Η Babu είχε αισθανθεί ότι ερχόταν το τσουνάμι», είπε η 83χρονη αφεντικίνα του σκυλιού, που έχει εμπειρία και από παλιότερο μεγάλο σεισμό.

Δεν πίστευε στα μάτια ένας 61χρονος διαβητικός άντρας από το Όρεγκον όταν ξύπνησε και αντίκρισε το πόδι του με δύο δάχτυλα και αρκετά κομμάτια του να λείπουν. Ο 61χρονος τηλεφώνησε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και ενημερώνοντας για την κατάσταση του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα για νοσηλεία.Σύμφωνα με τον κτηνίατρο το σκυλί πιθανότατα ήθελε να απαλλάξει τον ιδιοκτήτη του από τους νεκρούς ιστούς του διαβητικού ποδιού του, ενώ πιθανό είναι και το ενδεχόμενο το πόδι να τράβηξε την προσοχή του σκύλου εάν ήταν μολυσμένο ή με γάγγραινα. Το τετράποδο δεν ενεργούσε με κακία, είπε ο κτηνίατρος.
newsbeast-gr

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget