10/30/16

Τα παρακάτω 4 κουταβάκια 1 μηνός είναι παιδιά αδέσποτης πανέμορφης μανούλας ,ημίαιμη νεαρή περίπου 12-15 κιλά,και του μεγαλόσωμου πατέρα ημίαιμου Μαστίφ κούκλου, 1 έτους περίπου 27-30 κιλά .Tα κορίτσια θα γίνουν λίγο μεγαλύτερα από την μαμά,και τα αγόρια λίγο μικρότερα από τον μπαμπά.Είναι σε προσωρινή φιλοξενία στο Ρέντη και χαρίζονται σε υπεύθυνους γονείς,για όποιον ενδιαφέρεται τηλ στο 6951737701 για λεπτομέρειες και 6949960607.

Σε ένα χωριό της βόρειας Ινδίας, το Gauriganj, ο χειρισμός των φιδιών είναι παιχνιδάκι όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά, όπως φαίνεται και για τα παιδιά.Κάθε παιδί εκπαιδεύεται να χειρίζεται δηλητηριώδη φίδια έτσι ώστε όταν θα μεγαλώσει να μπορεί να γίνει άσος γητευτής φιδιών σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Ένα φίδι, όμως, στο συγκεκριμένο χωριό, φαίνεται πως έχει γίνει το αγαπημένο των παιδιών και ο σταρ της περιοχής έχοντας ένα «χαμογελαστό πρόσωπο» στην πλάτη του όπως λένε οι κάτοικοι. Ο 44χρονος Uttam Nath που είναι εκπαιδευτής αναφέρει ότι οι χωρικοί θεωρούν καθήκον τους να μυήσουν τα νέα μέλη της κοινότητας στο χειρισμό των φιδιών το συντομότερο δυνατό. «Η εκπαίδευση ξεκινάει στα δύο έτη. Τα παιδιά στη συνέχεια διδάσκονται τον τρόπο που χειρίζονται τα φίδια μέχρι να είναι έτοιμα να αναλάβουν τους ρόλους τους στην κοινότητά μας. Πριν βγουν τα παιδιά έξω θα πρέπει να γνωρίζουν όλα τα σχετικά με τα φίδια» λέει ο ίδιος.
Όπως αναφέρει, επίσης, το δημοσίευμα τα φίδια απολαμβάνουν μια ιερή θέση στο χωριό Gauriganj γι' αυτό μπορεί να δει κανείς τα παιδιά ακόμη και από μικρή ηλικία να χειρίζονται τα ερπετά. Το συγκεκριμένο όμως φίδι έχει ξεχωρίσει και προσελκύει το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των παιδιών έχοντας γίνει η μασκότ της περιοχής.
fidi2 fidi3 fidi4 fidi5

Το κοινό πετροχελίδονο, γνωστό επίσης ως μαυροσταχτάρα ή μαυροσταχτούρα, ένα συνηθισμένο στην Ελλάδα πουλί, δεν είναι μόνο το ταχύτερο στη Γη, η «Φόρμουλα Ένα» των πουλιών σε ευθεία πτήση (στις βουτιές είναι ο πετρίτης). Ανακηρύχθηκε πλέον επίσημα από τους επιστήμονες ο παγκόσμιος πρωταθλητής των αιθέρων, καθώς μπορεί να πετά συνεχόμενα επί δέκα μήνες χωρίς καμία στάση. Και βεβαίως, όλο αυτό τον καιρό, κοιμάται και τρώει (έντομα) εν πτήσει!Ήδη από τη δεκαετία του 1950, οι επιστήμονες υποπτεύονταν ότι κανένα πουλί δεν μπορεί να συναγωνισθεί το πετροχελίδονο στο πέταγμα, αλλά μόλις τώρα Σουηδοί ερευνητές κατάφεραν να το επιβεβαιώσουν. Είναι πια βέβαιο ότι κανένα πουλί στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει τόσο πολύ καιρό στον αέρα χωρίς να προσγειωθεί. Καθώς το πετροχελίδονο ζει έως 20 χρόνια, συνολικά στη διάρκεια της ζωής του πετά επτά φορές την απόσταση Γης-Σελήνης μετ' επιστροφής.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Λουντ, με επικεφαλής τον καθηγητή οικολογίας Άντερς Χέντενστρεμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», είχαν προσαρτήσει ένα μικροσκοπικό αισθητήρα γεωεντοπισμού σε 13 πουλιά και τα παρακολούθησαν επί μια διετία. Έτσι, οι ερευνητές γνώριζαν πότε τα πετροχελίδονα βρίσκονταν στον αέρα και πότε κατέβαιναν στη γη.Αποδείχθηκε ότι το πετροχελίδονο -που εμφανισιακά μοιάζει με το χελιδόνι, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες πουλιών- περνά μόνο δύο μήνες του χρόνου στη γη, στη βόρεια Ευρώπη, κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του. Τον υπόλοιπο χρόνο πετάει, μεταναστεύοντας κυρίως στην Αφρική. Μερικά πουλιά μπορεί να προσγειώνονται για λίγες ώρες κάποιο βράδυ, αλλά και αυτά περνούν το 99,5% του δεκαμήνου στον αέρα. Άλλα όμως δεν...κλέβουν καθόλου και παραμένουν συνεχώς εν πτήσει.Ερώτημα παραμένει πού βρίσκουν την ενέργεια για τόσο μακρινά ταξίδια και πώς συνδυάζουν την πτήση με τον ύπνο. Κάθε μέρα, την αυγή και το δειλινό, για άγνωστο λόγο, τα πετροχελίδονα ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη, δύο έως τριών χιλιομέτρων, αλλά την υπόλοιπη μέρα πετάνε πιο χαμηλά.Ένα αγαπημένο μέρος συγκέντρωσης αυτών των πουλιών στη μεταναστευτική διαδρομή τους είναι η Λιβερία, όπου κάθε χρόνο πολλά εκατομμύρια πετροχελίδονα μαζεύονται για να κυνηγήσουν τερμίτες - ένα μοναδικό θέαμα.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget