12/13/15

Η ιδέα ενός τραυματισμένου αλόγου δεν είναι καθόλου καλή. Τα υπέροχα πλάσματα αξίζουν να ζουν ευτυχισμένες και υγιή ζωές καθώς χαρακτηρίζονται από εξυπνάδα και αστείες προσωπικότητες.Όταν η Sami Gross ίππευε το αγαπημένο της άλογο και χτυπήθηκαν από ένα αμάξι, η ζωή της άλλαξε. Παρά το γεγονός πως φορούσαν τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας δεν ήταν αρκετό για αποφύγει τα τραύματα που προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο τη νύχτα.Από αυτή την τραγωδία, η Sami εμπνεύστηκε. Έψαξε να βρει που θα ήταν καλύτερο από ένα απλό πορτοκαλί διακριτικό που αντανακλά στο σκοτάδι αλλά προς μεγάλη της απογοήτευση δεν βρήκε τίποτα.
Τότε αποφάσισε πως πρέπει να φτιάξει το δικό της σύστημα ασφαλείας που θα προειδοποιεί τους οδηγούς πως ένα άλογο βρίσκεται εκεί μαζί τους.Χρησιμοποιώντας απλά LED φωτάκια έφτιαξε ένα χρωματιστό τρόπο ώστε να είναι ασφαλείς τόσο τα άλογα όσο και οι αναβάτες τους. Αυτό που ξεκίνησε ως μια εκστρατεία GoFoundMe γρήγορα μετατράπηκε σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν με το όνομα «Tail Lights» .
Πλέον κάθε αστυνόμος η απλός αναβάτης μπορεί να νιώθει άνετα γνωρίζοντας πως τα αμάξια θα τον δουν σίγουρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, τα νέα ευρήματα έρχονται να αντικρούσουν προηγούμενες θεωρίες κατά τις οποίες τα μεγαλύτερα είδη του ζωικού βασιλείου ζουν περισσότερο από τα μικρότερα.
Γάτες ετών 15
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι, ενώ οι σκύλοι είναι κοινωνικά όντα και κινούνται συνήθως σε αγέλες, οι γάτες τείνουν να απομονώνονται, γεγονός όμως που τις προστατεύει καθώς περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Επιπλέον είδαν ότι οι γάτες μπορεί να μην έχουν τα δυνατά σαγόνια των σκύλων, είναι όμως εξοπλισμένες με σουβλερά νύχια και εντυπωσιακή ευκινησία, ικανά να κατατροπώσουν ακόμη και τον πιο επικίνδυνο εχθρό.
«Οι γάτες κινδυνεύουν λιγότερο από θηρευτές καθώς είναι... πάνοπλες» αναφέρει ο δρ Στιβ Οστάντ. «Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να σηκώσετε γάτα την ώρα που εκείνη δεν ήθελε αγκαλιά, μάλλον θα έχετε ήδη ανακαλύψει το "οπλοστάσιό" της, κάτι που οι σκύλοι δεν έχουν. Οι σκύλοι μπορούν κι αυτοί να αγριέψουν αλλά έχουν ως μόνο όπλο το στόμα τους».
Νέες ράτσες «ψαλιδίζουν» τη σκυλίσια ζωή
Τα χαρακτηριστικά αυτά θεωρεί ο ειδικός ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο εξελικτικά ως προς τη διαμόρφωση του προσδόκιμου ζωής της γάτας. Κάπως έτσι, κατά τους επιστήμονες, ο μέσος όρος ζωής του σκύλου αγγίζει τα 12 έτη ενώ της γάτας εκτείνεται ως τα 15.Οι ίδιοι πιστεύουν ότι στην περίπτωση των σκύλων οι διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται τελευταία με πιο «εξωτικές» φυλές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι ευάλωτες σε σοβαρά θέματα υγείας, έχουν στοιχίσει στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου αρκετά χρόνια ζωής.«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε επέμβει στις γάτες τόσο όσο στην περίπτωση των σκύλων. Για παράδειγμα, αν συγκρίναμε έναν μέσο σκύλο με έναν μέσο λύκο, οι διαφορές θα ήταν τεράστιες, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από πλευράς συμπεριφορών. Κάποιες αλλαγές παρατηρούνται με την πάροδο των ετών στις γάτες, ωστόσο δεν θα δούμε ποτέ ενήλικες γάτες σε μέγεθος φλιτζανιού ή σε μέγεθος γίγαντα» αναφέρει ο δρ Οστάντ, υπογραμμίζοντας την «τρέλα» των διασταυρώσεων που έχουν γεννήσει μια σειρά «προβληματικές» ράτσες σκύλων με σοβαρά προβλήματα υγείας.«Προσωπικά νομίζω ότι συμπαθώ περισσότερο τους σκύλους» παραδέχεται ο ίδιος. Προτού στραφεί στη Βιολογία ο δρ Οστάντ είχε ασχοληθεί αρκετά χρόνια με την εκπαίδευση λιονταριών. «Τα λιοντάρια μου θυμίζουν σκύλους, είναι πολύ κοινωνικά ζώα και μπορεί κανείς να τα καταλάβει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με μια γάτα. Θεωρώ λοιπόν τα λιοντάρια "επίτιμους" σκύλους» προσθέτει.
Σύμφωνα με τη δημοσίευση των ειδικών στο περιοδικό «Science», η κατανόηση της διαδικασίας της γήρανσης θα μπορούσε να οδηγήσει στην παράταση του προσδόκιμου ζωής τόσο των κατοικιδίων όσο και του ίδιου του ανθρώπου.

10 Most Interesting Animals that You Probably Don’t Know
Πιθανώς δεν έχετε δει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άλλα είδη που αξίζουν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο που ακολουθεί.Εδώ είναι 10 από τα πιο ενδιαφέροντα ζώα που πιθανόν δεν ξέρετε...

1. Οκάπι

1
Το οκάπι είναι ένα είδος καμηλοπάρδαλης που όμως έχει και ρίγες παρόμοιες με τη ζέβρα. Το σώμα του και ιδιαίτερα ο λαιμός του μοιάζουν με άλογο. Αυτό το περίεργο ζώο, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ανακαλύφθηκε στα δάση του Κονγκό και μπορεί να ζήσει 30 χρόνια, φτάνοντας τα 250 κιλά σε βάρος. Έχουν απομείνει 10.000-20.000 τέτοια ζώα στον πλανήτη.

2. Μαϊμού με προβοσκίδα2

Αυτές οι μαϊμούδες όσο γερνούν, τόσο οι μύτες τους ή αλλιώς οι προβοσκίδες τους μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ελκυστικές. Αυτές οι μύτες των αρσενικών χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

3. Αντιλόπη Saiga3

Αυτό το απίστευτο ζώο έχει μια παράξενη μύτη η οποία είναι εξαιρετικά ευέλικτη και το βοηθά να φιλτράρει τη σκόνη που δημιουργείται από το κοπάδι που μεταναστεύει. Θεωρείται ότι αυτό το είδος υπάρχει από την εποχή των παγετώνων.

4. Γκάριαλ4

Το γκάριαλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη ερπετών με μήκος που φτάνει μέχρι και 6,25 μέτρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός του κροκόδειλου γκάριαλ θεωρείται ότι είναι μικρότερος από 235.

5. Καπιμπάρα5

Το καπιμπάρα ή αλλιώς υδρόχοιρος είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από ένα μέτρο. Το καπιμπάρα μοιάζει λίγο στην όψη με τον τεράστιο αφρικανικό ιπποπόταμο και συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο.

6. Μαρκόρ

6
Το Μαρκόρ είναι το εθνικό ζώο του Πακιστάν και το μεγαλύτερο είδος αγριοκάτσικου. Συναντώνται στα ορεινά εδάφη, με υψόμετρο μεταξύ 600 και 3.600 μέτρων.

7. Ρινόκερος-βουκερώς

7
Τα πουλιά «Ρινόκερος-βουκερώς» φαίνονται τόσο παράξενα, επειδή μοιάζουν να έχουν ένα επιπλέον ράμφος επάνω από το δικό τους. Ο σκοπός του «δεύτερου ράμφους» είναι να κάνει τους ήχους που παράγουν πιο δυνατούς. Μπορεί να ζήσει έως και 90 χρόνια.

8. Ντιγκόνγκ8

Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ είναι ένα θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων ή σειρηνοειδών. Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα της θάλασσας εδώ και καιρό θηρεύονται για το κρέας και το λάδι τους.

9. Slender Loris

9
Ο Slender Loris περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, κινούμενος με αργές και ακριβείς κινήσεις. Έχει μεγάλα μάτια τα οποία του προσφέρουν εξαιρετική νυχτερινή όραση.

10. Σηφάκα diademed

10
Το είδος αυτό είναι ένα από τα είδη λεμούριου με το υψηλότερο μέσο όρο ζωής. Το ενήλικο είναι περίπου 105 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Από το έτος 2002, ο πληθυσμός του εκτιμάται μεταξύ 6.000 και 10.000 παγκοσμίως.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget