01/07/16

Most intelligent Mimic Octopus in the world
Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά πλάσματα του βυθού, ή για να ακριβολογούμε… ολόκληρου του ζωικού βασιλείου.Το χταπόδι-μίμος ανακαλύφθηκε το 1998 στα ανοικτά των ακτών της Sulawesi στην Ινδονησία από μια ομάδα επιστημόνων.Το παράξενο χταπόδι, έχει την ικανότητα να μιμηθεί άψογα την μορφή, την κίνηση και το χρώμα οποιουδήποτε άλλου πλάσματος συναντήσει κοντά του.Δεν μας πιστεύετε; Δείτε το βίντεο παρακάτω…

Wasp Killing Huntsman Spider
Η σφήκα που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που θα δείτε είναι ένα έντομο που δεν θα ήθελε κανείς να συναντήσει στο διάβα του. Αυτό δεν φάνηκε να το ξέρει η εξίσου μεγάλη σε μέγεθος αράχνη η οποία πέρασε τα απίστευτα μαρτύρια μέχρι να πέσει νεκρή!Το βίντεο δείχνει την γιγαντιαία σφήκα να σέρνει στην κυριολεξία την αράχνη και να την εμποτίζει με δηλητήριο μέχρι να παραλύσει! Στην συνέχεια η σφήκα την παίρνει στην φωλιά της και γεννάει τα αυγά της πάνω στην κοιλιά του θύματός της. Αφού εκκολαφθούν τα αυγά η σφήκα τρώει την αράχνη από μέσα προς τα έξω.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ!

Όλοι ξέρουμε πως οι σκύλοι και οι γάτες δεν τα πάνε και πολύ καλά. Γι’αυτό το βίντεο που ακολουθεί είναι πολύ σπάνιο και μοναδικό, γιατί δείχνει ένα σκύλο, όχι μόνο να είναι φίλος με μια γάτα, αλλά μια πολύ, πολύ μεγάλη γάτα.Το πάρκο “The Oasis of the Siberian Tiger” φροντίζει τίγρεις και προσπαθεί να τις προστατέψει από το να εξαφανιστούν.Τα γερμανικά ποιμενικά, συνήθως μεγαλώνουν μαζί τους, έτσι ώστε να κοινωνικοποιούνται αυτές οι μεγάλες γάτες. Τις βάζουν με τα κουτάβια από νωρίς, έτσι ώστε να αναπτύξουν μία δυνατή φιλία με τον καιρό... Σίγουρα είναι ένα θέαμα που δεν συναντάμε συχνά...

Ήταν ένα πρωτεύον ανθρωποειδές, ο γιγαντοπίθηκος, που εξαφανίστηκε από τη Γη πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια λόγω της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές αλλαγές, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.Έχοντας ύψος 2-3 μέτρα και βάρος από 200 έως 500 κιλά, ήταν το μεγαλύτερο πιθηκοειδές στην ιστορία της Γης. Καθώς τα λείψανα που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστα —τέσσερις σιαγόνες και μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες μεμονωμένα δόντια— οι ερευνητές διαθέτουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτό το γιγάντιο πλάσμα.
«Προφανώς δεν επαρκούν για να πούμε μετά βεβαιότητας αν το ζώο αυτό βάδιζε στα δύο πόδια ή στα τέσσερα, ούτε καν να φανταστούμε τις αναλογίες του», εξήγησε ο Χερβέ Μπόχερενς, του γερμανικού Κέντρου Ζένκενμπεργκ για την Ανθρώπινη Εξέλιξη και το Παλαιοπεριβάλλον, ένας από τους συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της επιστημονικής επιθεώρησης Quaternary International.
«Ορισμένοι το παρουσιάζουν σαν έναν υπερμεγέθη ουρακοτάγκο, όπως θα μοιάζει ο βασιλιάς Λούης (σ.σ. ο βασιλιάς των πιθήκων που απαγάγουν τον Μόγλη στο "Βιβλίο της ζούγκλας") σε μια ταινία που θα προβληθεί τον Μάρτιο. Όμως άλλοι τον βλέπουν σαν έναν μαύρο γορίλα», πρόσθεσε.

Σε συνεργασία με μια ομάδα διεθνών ερευνητών, ο Μπόχερενς μελέτησε εκμαγεία δοντιών του γιγαντοπιθήκου, αποδεικνύοντας ότι το ζώο ζούσε αποκλειστικά σε δάση.

Τα πρώτα δόντια γιγαντοπιθήκου εντοπίστηκαν τη δεκαετία του 1930 σε ένα κινεζικό παραδοσιακό φαρμακείο που τα παρουσίαζε ως «δόντια δράκοντα» και τα πουλούσε για τις ιαματικές τους ιδιότητες.

«Τα αποτελέσματα αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτά τα πρωτεύοντα ζούσαν αποκλειστικά σε δάση και εκεί έβρισκαν την τροφή τους», είπε ο Μπόχερενς, διευκρινίζοντας ότι ήταν χορτοφάγα.

Για τους ερευνητές, το μεγάλο μέγεθος του γιγαντοπιθήκου και το γεγονός ότι το φυσικό του περιβάλλον ήταν μόνο τα δάση συνέβαλαν στην εξαφάνισή του. Οι «συγγενείς» του, όπως ο ουρακοτάγκος, υπάρχουν μέχρι και σήμερα μολονότι και αυτοί ζουν αποκλειστικά σε δάση. Όμως ο μεταβολισμός τους τούς καθιστά ικανούς να επιβιώνουν ακόμη και ελάχιστη τροφή, κάτι που δεν συνέβαινε με τους γιγαντοπιθήκους.

«Λόγω του μεγέθους του ο γιγαντοπίθηκος ασφαλώς χρειαζόταν μεγάλη ποσότητα τροφής», εξήγησε ο καθηγητής. Κατά την Πλειστόκαινο περίοδο όμως (περίπου 2,58 εκατομμύρια χρόνια-9.600 χρόνια πριν από την εποχή μας) πολλές από τις δασώδεις ζώνες μετατράπηκαν σε σαβάνες, με αποτέλεσμα ο γιγαντοπίθηκος να μην βρίσκει αρκετή τροφή για να επιβιώσει.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget