06/21/11

Ο γυπαετός χαρακτηρίζεται ως «κρισίμως κινδυνεύον» είδος στο Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων, καθώς μόνο έξι ζευγάρια ζουν στην ελληνική επικράτεια, όλα στην Κρήτη. Μάλιστα, πρόκειται για τους μοναδικούς γυπαετούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.Πρόκειται για ένα είδος γύπα. Έχει μια μεγάλη ρομβοειδή ουρά, δυναμικό πέταγμα, σχετικά γρήγορο με πολλούς ελιγμούς, το οποίο περισσότερο θυμίζει μεγάλο γεράκι, παρά ένα πουλί με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 2,80 μέτρα και βάρος τα 5 ή ακόμη και τα 7 κιλά.

Ξ¦ΟŒΟΞΌΞ± επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget