03/17/16

Pallas's cat manul
Η παρακάτω γάτα δεν είναι μια γάτα που θα μπορούσαμε να δούμε σε ένα καθημερινό οιοδήποτε σπίτι. Αν και είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος και βάρος με τους εγχώριους φίλους μας αυτό το ζώο είναι γνωστό ως Γάτα Παλλάς.Οι γάτες αυτές ζουν σε μια ευρεία περιοχή που καλύπτει την Κεντρική Ασία και υπάρχουν σε πολύ μικρό αριθμό. Έχουν την τάση να ζουν σε λιβάδια και σε σημεία τα οποία βρίσκονται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος του φυσικού τους περιβάλλοντος έχει υποβαθμιστεί και ότι αυτά τα ζώα θηρεύονtai, δεν είναι κατάπληξη ότι ο πληθυσμός αυτού του μαγευτικού ζώου έχει αρχίσει να μειώνεται δραματικά.Σε ένα πολύ σπάνιο βίντεο θα δούμε αυτή την περίεργη και πανέμορφη γάτα Παλλάς να βγαίνει έξω από το σπίτι της.

Το Μανούλ είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών. Ανήκει στην υποοικογένεια των αιλουρινών και εντάσσεται ανάμεσα στα μέλη μιας «ομάδας» που απαρτίζουν τις αποκαλούμενες αγριόγατες, η οποία περιλαμβάνει διάφορα γένη. Το είδος έχει την επιστημονική ονομασία Otocolobus manul, απαντά αποκλειστικά στην ασιατική ήπειρο και διακρίνεται σε 3 υποείδη. Το μανούλ είναι μέσου μεγέθους αγριόγατα, η οποία απαντά σε λιβάδια και στέπες μεγάλου υψομέτρου της Κ. Ασίας. Ο κατακερματισμός των βιοτόπων του, η λαθροθηρία και η έλλειψη θηραμάτων με τα οποία τρέφεται, είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των πληθυσμών του...
Η επιστημονκή ονομασία του γένους, Otocolobus, είναι η άμεση μετάφραση της ελληνικής λέξης Ωτοκολοβός, στην λατινική γλώσσα. Η ονομασία αυτή παραπέμπει στα χαρακτηριστικά, μικρά αυτιά της γάτας που εμφανίζονται «κολοβωμένα» χωρίς, βέβαια, να είναι.
Η λέξη, manul οφείλεται στην ονομασία με την οποία αποκαλείται το θηλαστικό στις κεντροασιατικές στέπες και έχει κιργιζιανοταταρική προέλευση!Η αγγλική ονομασία του θηλαστικού είναι Pallas's cat, «γάτα του Πάλλας», προς τιμήν του ονοματήσαντος το είδος, Π. Πάλλας Άλλες τοπικές ονομασίες με τις οποίες αποκαλείται η συγκεκριμένη αγριόγατα είναι manol, jalàm και malém

Οδηγός σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένα άλογο στο Hampshire της Βρετανίας. Μπορεί για τον κόσμο των ανθρώπων αυτό να μην ήταν και τόσο σημαντικό- «εντάξει, δεν ήταν και άνθρωπος», όπως λένε πολλοί, υποτιμώντας αλαζονικά την αξία κάθε ζωής και τα συναισθήματα των ζώων που δεν διαφέρουν από αυτά των ανθρώπων (όπως πιθανώς ο εν λόγω οδηγός) - για το πουλάρι της όμως ήταν τα πάντα.
Η κτηνίατρος Bernadette Sims περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο και είδε με μεγάλη της έκπληξη το άλογο να στέκεται, άγρυπνος φρουρός, δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Στα 30 χρόνια της καριέρας της δεν είχε δει ποτέ ξανά τέτοιο θέαμα, όπως είπε στη Daily Mail, εκφράζοντας την ελπίδα η θλιβερή εικόνα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ταχύτητα των οχημάτων στον εν λόγω δρόμο.
Στην περιοχή αυτή, το New Forest του Hampshire, πολλά ζώα κυκλοφορούν διασχίζοντας το δρόμο- πόνυ, γάιδαροι, αγελάδες, πρόβατα, γουρούνια.
«Ήταν πραγματικά φοβερό, το θέαμα σου ράγιζε την καρδιά. Η εικόνα του θλιμμένου αλόγου με έκανε να σταματήσω και να γυρίσω πίσω να δω αν είναι καλά. Το πουλάρι στεκόταν δίπλα στη νεκρή μητέρα του και σε κοντινή απόσταση παρακολουθούσε το υπόλοιπο κοπάδι», περιέγραψε η γυναίκα.
alogo2 alogo1 alogo3

Αυτός είναι Toby, ένα σκυλάκι που γεννήθηκε με δύο συμμετρικές μουσούδες και μοιάζει να έχει δύο μύτες.Βρέθηκε στο δρόμο από μια ομάδα διάσωσης και ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο Toddy δεν τον αποχωρίζεται στιγμή, λέγοντας ότι είναι ο πιο γλυκός σκύλος του κόσμου.Ο αυστραλιανός ποιμενικός είναι σήμερα δύο ετών και είναι υγιέστατος, απολαμβάνοντας την παρέα του αφεντικού του.
Μπορεί κάποτε να έμεινε στο δρόμο γιατί δεν τον ήθελε κανείς, αλλά σήμερα έχει ένα σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά.

Ένας 58χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για θανάτωση ζώου και παράνομη οπλοχρησία, συνελήφθη σήμερα στην Κω.Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου Κω, ο κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα, με κυνηγετικό όπλο, αδέσποτο σκύλο.Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget