Menu

Σε αρένα θανάτου στην οποία δύο σκυλιά μάχονται οργισμένα και πληγωμένα προκειμένου να γεμίσουν τις τσέπες των αφεντικών τους.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Το ένα ζώο ορμάει στο άλλο και αρχίζει να το δαγκώνει με μανία μέχρι ο αντίπαλος να πέσει στο έδαφος νεκρός. Ο ιδιοκτήτης του ζητωκραυγάζει και φωνάζει «μπράβο».

Επιβραβεύει τον ρωμαλέο σκύλο του, ο οποίος, μέσω της… «εκπαίδευσης» που του έχει κάνει, έχει μετατραπεί σε μηχανή θανάτου.

Πρόκειται για μία από τις πολλές περιπτώσεις παράνομων κυνομαχιών, όπου ασυνείδητοι και ασύδοτοι ιδιοκτήτες σκύλων, χρησιμοποιούν τους «καλύτερούς τους φίλους» ως όπλα με σκοπό το κέρδος.

Ο πρωταγωνιστής της σημερινής ιστορίας που αναδεικνύει το zougla.gr, χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Danis Yamaha» και όπως προκύπτει από το προφίλ που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, είναι εκτροφέας pit bull και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκτροφέας «αλλιώτικος» από τους άλλους, καθώς δεν διστάζει να «ανεβάζει» video κυνομαχιών στο οποίο συμμετέχει ένα από τα σκυλιά του και να εισπράττει τα συγχαρητήρια των ανεγκέφαλων φίλων του.
Όπως είναι φυσικό το video προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο φιλοζωικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν με τις αστυνομικές Αρχές, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και κατήγγειλαν τις δραστηριότητες του εκτροφέα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player «Είδαμε το video και σοκαριστήκαμε. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Επικοινωνήσαμε όπως οφείλαμε με τις Αρχές και καταγγείλαμε το γεγονός. Οι κυνομαχίες είναι παράνομες και αυτοί που βάζουν σκυλιά να μαλώνουν διαπράττουν αδίκημα και πρέπει να συλλαμβάνονται» εξηγούν μέλη του συλλόγου στο zougla.gr. Το παράδοξο πάντως είναι ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου, όταν οι άντρες της αστυνομίας ενημερώθηκαν για τους παράνομους αγώνες απάντησαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αιτηθούν να κατέβει το video από το διαδίκτυο… Η βαρβαρότητα του… «σπορ» Κατά καιρούς, πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις βρέθηκαν στα ίχνη κυκλωμάτων κυνομαχιών. Αλλά, παρότι ειδοποίησαν τις αρχές και έβαλαν τα «κυνηγόσκυλα» του νόμου στο παιχνίδι, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει. Δυστυχώς, οι κυνομαχίες είναι καλά προστατευόμενες και γι’ αυτό σπάνια έρχονται και στο φως, σπανιότατα δε δικάζονται.
Τι γίνεται όμως με τα πιτ μπουλ και άλλες ράτσες σκύλων που χρησιμοποιούνται σε κυνομαχίες ή άλλες επικίνδυνες πρακτικές: Γερμανία: Απαγορεύονται Μεγάλη Βρετανία: Απαγορεύονται Βέλγιο: Απαγορεύονται Ιταλία: Απαγορεύονται Δανία: Απαγορεύονται Ισπανία: Απαγορεύονται Πορτογαλία: Απαγορεύονται Ελβετία: Απαγορεύονται στα περισσότερα καντόνια Νορβηγία: Προς ψήφιση νόμος για απαγόρευση Ολλανδία: Απαγορεύονται οι περισσότερες επικίνδυνες ράτσες Γαλλία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος Πολωνία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος Ελλάδα: Κανένας έλεγχος ...
zougla.gr
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top