7/11/11

10 μήνες φυλάκιση σε κυνηγό που σκότωσε αδέσποτο σκυλί

Συνεχίζεται η απόδοση δικαιοσύνης για τα τετράποδα που δολοφονούνται από άνανδρους, καθημερινά, γύρω μας. Την Τρίτη 2/11 καταδικάσθηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο πρέβεζας ένας καθηγητής (και κυνηγός), που πριν ένα χρόνο πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στον οικοσμό Δροσιά της Πρέβεζας. Η ποινή που επιβλήθηκε στον δράστη ήταν τόσο για τη δολοφονία του άτυχου σκύλου όσο και για παράνομη οπλοχρησία και ορίσθηκε στους 10 μήνες φυλάκισης.
Η κ. Μαρία Ε. κατέθεσε εναντίον του δράστη ενώ φυσικά υπήρξε ψευδομάρτυρας, επίσης κυνηγός, που προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι το σκυλί ήταν επιθετικό και ότι....κινδύνεψε η ζωή τους! Ο συγκεκριμένος κυνηγός και ψευδομάρτυρας όμως δεν ήταν καν παρών όταν ο δράστης σκότωσε το σκυλί!
Η Παρέμβαση για τα Ζώα από την Πρέβεζα εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της δικαιοσύνης, τόσο για την δικαίωση της ψυχής του ζώου όσο και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης οπλοφορίας από τους κυνηγούς.
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3653:prebeza-10-mines-fylakisi-ston-kynigo-poy-pyrobolise-kai-skotose-adespoto-skyli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ