Menu

Ιστορία στα κτηνιατρικά πρακτικά του Χονγκ Κονγκ έγραψε σήμερα ένα εξάχρονο λαμπραντόρ, ο Όσκαρ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της South China Morning Post οι γιατροί του τοποθέτησαν βηματοδότη, καθώς υπέφερε από πρόβλημα στην καρδιά εξαιτίας του οποίου λιποθυμούσε μέχρι και δέκα φορές την ημέρα!Το νεαρό λαμπραντόρ αναμενόταν να πεθάνει, αλλά μετά την επέμβαση, οι χειρουργοί αποφάνθηκαν ότι ο Όσκαρ μπορεί να ζήσει άλλα έξι χρόνια καθώς η ηλεκτρονική συσκευή κρατάει σταθερό τον καρδιακό του ρυθμό.
Ενώ και στο παρελθόν έχουν τοποθετηθεί βηματοδότες και σε άλλα ζώα, αυτή ήταν η πρώτη εγχείρηση του είδους στο Χονγκ Κονγκ γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι κτηνίατροι για να την πραγματοποιήσουν.
Οι κτηνίατροι Κεν Θόρλι και Μάθιου Φιλντ συμβουλεύτηκαν πολλούς καρδιολόγους σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το Κορνέλ, προτού πραγματοποιήσουν την επέμβαση που διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Η ιδιοκτήτρια του Όσκαρ, Άννα Λι, θα πληρώσει για την τοποθέτηση του βηματοδότη, αλλά όχι και για το συνολικό κόστος της επέμβασης που ανήλθε σε 2.564 δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top