Μυθος ή αληθεια: οι γάτες προκαλουν προβλήματα στα παιδιά;


Η γάτα σου δεν υπάρχει κίνδυνος να «τρελάνει» την οικογένειά σου. Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που συμβιώνουν με γάτες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι πιθανότερο να αναπτύξουν ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη του University College στο Λονδίνο.
Οι Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν μέχρι την ενηλικίωσή τους 5.000 παιδιά που γεννήθηκαν το 1991 και το 1992 σε νοικοκυριά με γάτες, αξιολογώντας τα για τυχόν συμπτώματα ψυχικών διαταραχών. Το συμπέρασμα; «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι γάτες κρύβουν κινδύνους για την ψυχική υγεία των παιδιών», σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Francesca Solmi, συνεργάτιδα του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου.
Η παραπάνω μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Medicine, καθησυχάζει όσους φοβούνται πως εξαιτίας του τοξοπλάσματος, ενός παράσιτου που μεταδίδεται μεταξύ άλλων από τα κόπρανα της γάτας, τα έμβρυα κινδυνεύουν μεγαλώνοντας να αναπτύξουν νόσους όπως η σχιζοφρένεια.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το τοξόπλασμα όντως ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια ενός εμβρύου, η εγκυμονούσα είναι σημαντικό να αποφεύγει να καταναλώνει κρέας που δεν έχει ψηθεί καλά, σαλατικά που δεν έχει πλύνει σχολαστικά η ίδια και να κάνει εργασίες κηπουρικής με γυμνά χέρια. Επίσης καλό είναι να αναθέσει σε κάποιον άλλο την καθαριότητα της άμμου της γάτας στη διάρκεια της κύησης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget