Menu

Με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης έγινε χθες το βράδυ η προσωρινή κατάσχεση του σκύλου που σύμφωνα με μάρτυρες το κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του στο κέντρο της Τούμπας καθώς συνήθιζε να τυλίγει την μουσούδα του σκύλου με μονωτική ταινία για να μην ακούγεται το γαύγισμα του.

Γείτονες που έβλεπαν τον μόλις 7 μηνών σκύλο να υποφέρει, αφού ήταν μονίμως μόνος του και δεμένος στο μπαλκόνι, ενώ ο ιδιοκτήτης του απουσίαζε για ώρες, ενημέρωσαν τον Γιάννη Οζούνογλου και τον Ηρακλή Δημητριάδη οι οποίοι χθες το μεσημέρι πήγαν έξω από το σπίτι του δράστη στην οδό Φιλήντα Μένου και κάλεσαν την Αστυνομία.

Το περιπολικό έφτασε και οι αστυνομικοί μπόρεσαν να δουν από το αίθριο ενός παιδικού σταθμού στις συνθήκες διαβίωσης του σκυλιού στο μπαλκόνι της οικοδομής αλλά και το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου έτσι έκλεινε το στόμα του σκύλου.

Το σκυλί που είναι πολύ φιλικό μετά την κατάσχεση μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και από εκεί φάνηκαν και τα τραύματα που του είχε προκαλέσει ο πνίχτης αλλά και το σκάλιμπορ. Το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο είχε γίνει ένα με το δέρμα του ζώου καθώς το φορούσε προφανώς για μήνες με αποτέλεσμα αυτό να του δημιουργεί πίεση στο λαιμό και σε συνδυασμό με τον πνίχτη το ζώο να βασανίζεται περαιτέρω.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας και παραδέχτηκε ότι έχει πράξει αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν οι τρεις μάρτυρες αλλά μόνο μια φορά δήλωσε ότι είχε τυλίξει με μονωτική ταινία το στόμα του ζώου, γιατί όπως είπε το σκυλί του είχε επιτεθεί σ’ ένα μάστορα που έκανε επισκευές στο σπίτι του.

Ο Ηρακλής Δημητριάδης, μου μίλησε στο zoosos μας εξήγησε ότι το σκυλί μόνο επιθετικό δεν είναι καθώς το έλυσαν και το πήραν μαζί τους στο αυτοκίνητο για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Στο ιδιοκτήτη του ζώου βεβαιώθηκε από την Αστυνομία πρόστιμο για την απουσία μικροτσίπ και την παραμονή του ζώου στο μπαλκόνι και πλέον αναμένεται για την υπόθεση να οριστεί δικάσιμος.

Το ζώο φιλοξενείται από μια γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει εντούτοις το σκυλί που είχε μάθει να ζει διαρκώς αλυσοδεμένο ουρεί και αφοδεύει εκεί που το έχουν καθώς από τότε που ήταν προφανώς μωρό βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία μετά την κατάσχεση των ζώων καθώς οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πολύ κακές και ελάχιστοι εθελοντικά ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις. Άλλωστε ο διαδικτυακός «ακτιβισμός» δεν έχει κανένα όφελος για την σωτηρία την ουσιαστική φροντίδα ενός ζώου.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top