Menu

Τα Sulmtaler είναι μια σπάνια και αρχαία φυλή κοτόπουλου, προερχόμενη από ένα ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, τη Στυρία. Ανάμεσα στα δάση και τους αμπελώνες αυτής της έφορης επαρχίας, το Sulmtaler αναπτύχθηκε και έγινε γνωστό για το μυώδες σώμα του και την εξαιρετική ποιότητα του κρέατός του.Περιγράφηκε για πρώτη φορά, το 1400 και είναι φημισμένο ως ένα από τα πιο νόστιμα κοτόπουλα στον κόσμο, έχοντας ταυτόχρονα και πολύ καλή ικανότητα ωοτοκίας.
Σήμερα το Sulmtaler παραμένει ένα από τα αγαπημένα κοτόπουλα των καλοφαγάδων της Κεντρικής Ευρώπης.
Τα κοκόρια είναι μεγάλα και έχουν μια λαμπερή μεταλλική γυαλάδα στο φτέρωμά τους. Η κότες έχουν ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο, το οποίο δεν υστερεί σε ομορφιά, με κρεμ και κοκκινωπές αποχρώσεις.Τόσο ο κόκορας, όσο και η κότα, μοιράζονται ένα υπέροχο λοφίο, καθώς και το σχήματος "S" λειρί, που είναι και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της συναρπαστικής και ταυτόχρονα χρήσιμης φυλής.
Tα Sulmtaler είναι κοτόπουλα διπλού σκοπού. Τα κοκόρια έχουν μέσο σωματικό βάρος 3,00 - 4,00 κιλά και οι κότες 2,50 - 3,50 κιλά. Οι κότες σπάνια κλωσσούν και γεννούν 150-180 αυγά ετησίως, βάρους 55-60 gr περίπου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Sulmtaler chicks by PoultryTown Farm...
https://web.facebook.com/poultrytown.katerini
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top