Menu


Ζωακια Σερλοκ Χολμς zoakia sherlock holmes
Τα ζώα προσφέρουν παρηγοριά, συντροφικότητα και μια ζεστή αγκαλιά στις δύσκολες στιγμές. Αυτό όμως που ίσως αγνοούν οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων, αλλά και γενικά αυτό που δεν ξέρουμε για τα ζώα, είναι ότι ίσως αυτά κάποτε θα τροφοδοτήσουν τις αρχές με πληροφορίες για την σύλληψη κάποιου ανθρώπου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα ή έγκλημα.
Στην διεθνή ειδησεογραφία, υπάρχουν περιπτώσεις, κυρίως δολοφονιών, που εξιχνιάστηκαν χάρη σε κάποιο εκπρόσωπο του ζωικού βασιλείου - είτε ως αυτόπτης μάρτυρας είτε ως μια τυχαία «παρουσία» του στα ρούχα του δράστη και του θύματος, όπως στην παρακάτω περίπτωση με μια ακρίδα.
Διαβάστε παρακάτω πέντε τέτοιες περιπτώσεις:

Ο γενναίος παπαγάλος Κακατούα

papagalos
Ο τεξανός Kevin Butler είχε τέτοια μανία με τον παίκτη του NBA Larry Bird (σήμερα 58 ετών) που αγνόησε τον εξόφθαλμο πλεονασμό, και  ονόμασε τον παπαγάλο του, που ανήκε στο είδος Κακατούα, όπως το είδωλό του (Bird σημαίνει πουλί). Ο Bird ήταν τόσο αφοσιωμένος στον ιδιοκτήτη του που ακόμα και όταν εισέβαλαν διαρρήκτες στο σπίτι του, το 2001, επιχείρησε να τους απομακρύνει χωρίς ωστόσο να αποτρέψει τη δολοφονία του αφεντικού του.
Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία, ήταν και ο Daniel Torres ο οποίος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του μέχρι βέβαια τη στιγμή που οι εισαγγελείς παρουσίασαν νέα ενοχοποιητικά στοιχεία. Οι αρχές βρήκαν DNA του Torres στο ράμφος του εξωτικού πουλιού κάτι που του στοίχησε την ελευθερία του μιας και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο «σιωπηλός» μάρτυρας

pitb
Οι Raquel Rivera και Jay Johnson, ένα ζευγάρι από το Σιάτλ της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στο διαμέρισμά τους με εμφανή τη σημάδια της διάρρηξης. Ένα από τα θύματα, ήταν και το σκυλί τους, ράτσας Πιτ Μπουλ. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, με τους Ken Leuluaialii και George Tuilefano να μοιράζονται το εδώλιο των κατηγορουμένων, έγινε γνωστό ότι οι εισαγγελείς είχαν στα χέρια τους νέα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή τους: το DNA του Chief (το όνομα του τετράποδου).
Όπως προέκυψε, βρέθηκε αίμα σκύλου στα ρούχα των κατηγορουμένων και έπειτα από τις αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι ήταν κηλίδες από το αίμα του Chief. Ο εισαγγελέας Tim Bradshaw κατά την αγόρευσή του, τόνισε ότι «η ειρωνεία είναι ότι ο μάρτυρας που δεν θα μπορούσε ποτέ να μιλήσει, ακόμα και αν ήταν ζωντανός, προσέφερε την πιο εύγλωττη απόδειξη».

Δεν ήταν… γάτα ο δράστης

cats
Όταν τα ίχνη μιας ιδιοκτήτριας ενός καταστήματος κατοικίδιων ζώων, εξαφανίστηκαν τον Μάιο του 1989, η οικογένειά της πίστεψε το χειρότερο σενάριο. Δυστυχώς, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν: έπειτα από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αγωνιωδών αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της Lori Auker, κοντά σε έναν χωματόδρομο στην Πενσιλβάνια. Οι έρευνες για το θάνατό της, στράφηκαν στον εν διαστάσει σύζυγό της, Robert Auker, ο οποίος την παρενοχλούσε για εβδομάδες πριν το θάνατό της.
Οι γονείς του θύματος, κατήγγειλαν στις διωκτικές αρχές ότι ο πρώην γαμπρός τους καθάριζε με σχολαστικότητα το εσωτερικό του αυτοκινήτου του, μια Chevrolet Celebrity του 1984, πριν την πουλήσει. Ο άντρας, όσο σχολαστικός και να ήταν, δεν κατάφερε να απομακρύνει τρίχες από γάτα που βρήκαν οι ειδικοί της σήμανσης στο όχημα που αργότερα αποδείχθηκε ότι ανήκαν στις δυο γάτες του θύματος.  Επιπλέον, τρίχωμα βρέθηκε και στον νάρθηκα που φορούσε ο Auker στο χέρι του την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Lori. Ο άντρας καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ο παπαγάλος… ντετέκτιβ

parot
Σε μια υπόθεση που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου βιβλίου μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, ένα παπαγάλος πήρε το ρόλο του ντετέκτιβ και βοήθησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της αφεντικού του. Η 45χρονη Neelam Sharma βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Balkeshwar στην πόλη Agra της Ινδίας, στις 20 Φεβρουαρίου 2014 και η ερώτηση που ταλάνιζε για πάνω από μια εβδομάδα την αστυνομία, ήταν φυσικά, ποιος ήταν ο ένοχος. Ώσπου τη λύση έδωσε ο Hercule, ένας πολύχρωμος παπαγάλος! Το θύμα ήταν σύζυγος του Vijay Sharma, εκδότη της «Hindi daily», ο οποίος πρόσεξε μια αλλαγή συμπεριφοράς του πτηνού μετά το τραγικό συμβάν κάθε φορά που επισκεπτόταν το σπίτι ο ανιψιός του Ashutosh.
«Ακόμα και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, κάθε φορά που αναφερόταν το όνομα του Ashutosh, ο παπαγάλος αναστατωνόταν και άρχισε να βγάζει κραυγές. Η στάση του αυτή μου κίνησε τις υποψίες και ενημέρωσα την αστυνομία», είχε δηλώσει ο Vijay Sharma σε τοπικό μέσο. Η αστυνομία με τη σειρά της, ανέκρινε τον ύποπτο ο οποίος και τελικά ομολόγησε τη πράξη του. Όπως τους είπε, είχε μπει στο σπίτι του θείου του με σκοπό να αρπάξει κοσμήματα, χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο. Υπό το φόβο ότι η θεία του, που εκείνη την ημέρα βρισκόταν μόνη στο σπίτι, θα τον αναγνώριζε την μαχαίρωσε όπως έκανε και στο σκύλο της οικογένειας. Αλλά μάλλον δεν υπολόγισε τον παπαγάλο.

Η μοιραία ακρίδα

bug
Μια πραγματικά απίθανη εξιχνίαση! Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή εντομολόγο M. Lee Goff, σε μια ανθρωποκτονία στο Τέξας το 1985, οι διωκτικές αρχές είχαν ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους - εκτός από μια νεκρή ακρίδα που βρέθηκε στα ρούχα του θύματος (από το έντομο έλειπε ένα πόδι). Έπειτα από περαιτέρω έρευνες των αρχών σε έναν από τους υπόπτους, προέκυψε ότι το χαμένο πόδι της ακρίδας είχε βρεθεί στο παντελόνι του. Όταν ο Goff, εξέτασε το ζώο διαπίστωσε ότι το χαμένο μέλος ανήκε στο δύστυχο ζώο  και έτσι ο ύποπτος έγινε δράστης και στη συνέχεια καταδικάστηκε. Ο εντομολόγος, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στην τηλεοπτική αστυνομική σειρά CSI…

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top