Menu

Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός καρχαρία με δύο κεφάλια!

Πρόκειται για πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένας τέτοιος καρχαρίας ενώ προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια ήταν τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως δικεφαλία.

Στις 7 Απριλίου του 2011, ένας ψαράς έπιασε στον κόλπο του Μεξικού έναν θηλυκό καρχαρία. Στην κοιλιά του υπήρχε ένα έμβρυο με δύο κεφάλια. Ο ψαράς μετέφερε το έμβρυο σε ένα Κολλέγιο στη Φλόριδα και στη συνέχεια ζητήθηκε η επιστημονική συνδρομή ειδικών από το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

«Πρόκειται σαφώς για ένα από εκείνα τα ενδιαφέροντα φαινόμενα που σπανίως ανιχνεύονται στη φύση», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής αλιείας και άγριας ζωής, Μάικλ Βάγκνερ, που μελέτησε το έμβρυο με τους συναδέλφους του. «Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι έχουμε αυτό το εύρημα στα χέρια μας, ως ένα σπάνιο δείγμα της ιστορίας της φύσης, όμως χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα για να δώσουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση για το τι προκάλεσε αυτό το φαινόμενο».

Οι ειδικοί λένε πώς το να βρεθεί ζωντανό ένα τέτοιο πλάσμα με δύο κεφάλια, είναι εξαιρετικά σπάνιο. Κι αυτό επειδή αν τύχει να γεννηθεί με αυτή τη δυσμορφία, πεθαίνει σχεδόν αμέσως. Στην περίπτωση με τον καρχαρία ταύρο, το έμβρυο με τα δύο κεφάλια πέθανε κι αυτό σχεδόν αμέσως, «και σίγουρα θα είχε ελάχιστες πιθανότητες αν όχι καμία, να επιβιώσει επί μακρώ στο φυσικό του περιβάλλον», πρόσθεσε ο Βάγκνερ.

Οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο μελέτησαν με τεχνικές απεικόνισης το έμβρυο και διαπίστωσαν την ύπαρξη των δύο ξεχωριστών κεφαλιών, καρδιών, και στομαχιών. Στη συνέχεια ακολουθούσε ενιαίος κορμός που κατέληγε στην ουρά.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top