Menu

Μερικά γατόψαρα στη νοτιοδυτική Γαλλία απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά στο κυνήγι ακόμα αν χρειάζεται να «βγουν από τα νερά τους».

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos ONE εστιάζει στο ιδιαίτερο φαινόμενο, όπου τα γατόψαρα κυνηγούν περιστέρια.Ένα βίντεο δείχνει αυτή την ομάδα ψαριών να επιτίθενται σε ανυποψίαστα περιστέρια και στη συνέχεια να κατεβαίνουν ξανά κάτω από το νερό για να φάνε το θήραμά τους. Τα γατόψαρα που συναντώνται στην Ευρώπη έχουν μήκος 1 με 1.5 μέτρα και αποτελούν το μεγαλύτερο ψάρι γλυκού νερού στη Γηραιά Ήπειρο.Τα περισσότερα γατόψαρα τρέφονται στο βυθό με άλλα ψάρια, αυγά, έντομα και σκουλήκια που κατοικούν κοντά στην κοίτη του ποταμού.Ωστόσο, στον ποταμό Tarn φαίνεται πως έχουν άλλες συνήθειες και οι επιστήμονες αφιέρωσαν πέντε μήνες για να τις μελετήσουν.
Οι ερευνητές παρατήρησαν 54 περιστατικά παρόμοια με αυτό στο βίντεο και συμπέραναν ότι οι επιθέσεις εκτός νερού διαρκούν μέχρι 4 δευτερόλεπτα. Ακόμη, στο 40 % των περιπτώσεων τα γατόψαρα βγάζουν μεγαλύτερο μέρος από το μισό τους σώμα έξω από το νερό.





Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top