Menu

Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1800 και προέρχεται από την Αγγλία, από την ομώνυμη περιοχή. Πρόκειται για μια toy φυλή που στη δημιουργία της έχουν αναμιχθεί διάφορα άλλα terrier , όπως το Manchester.

Χαρακτηριστικά

Ύψος: 23 εκ.
Βάρος: 3 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το ίσιο, μακρύ και πλούσιο τρίχωμα που καλύπτει το σώμα χωρίζει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και έχει μία βασική διχρωμία. Το σώμα και η ουρά είναι μαύρα ή μπλε ενώ το υπόλοιπο δηλαδή τα άκρα και το κεφάλι έχουν καφέ χρωματισμό. Το τρίχωμα μεγαλώνει συνεχώς και δε μαδάει. Πέφτουν μόνο λίγες τρίχες κατά το βούρτσισμα.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Είναι μια μικρόσωμη φυλή και τα ζώα που ανήκουν σε αυτή έχουν πεπλατυσμένο κεφάλι. Τα αυτιά είναι μικρά, τριγωνικά, στέκονται όρθια και είναι ελαφρά καλυμμένα με τρίχωμα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκουρόχρωμα και δίνουν μια έξυπνη έκφραση. Τα μπροστινά άκρα είναι ίσια, ενώ τα πίσω άκρα φαίνονται να έχουν μια κλίση όταν τα βλέπει κανείς από το πλάι. Η ουρά σε κάποιες χώρες κόβεται στο μισό μήκος, ενώ η κοπή της ουράς για καλλωπιστικούς λόγους, έχει απαγορευθεί στη χώρα μας.
Χαρακτήρας

Και αυτά είναι terrier. Αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές από τους προγόνους τους είναι παρόμοιες με άλλες φυλές terrier. Σε γενικές γραμμές είναι έξυπνα, ανεξάρτητα και θαρραλέα. Κάποια είναι φιλικά, ενώ κάποια γαβγίζουν αρκετά τους ξένους. Η συμπεριφορά αυτή πιθανόν να οφείλεται στον ιδιοκτήτη τους. Όταν εκπαιδευτούν κατάλληλα, είναι υπάκουα. Η εκπαίδευση τους όμως συχνά είναι μια πρόκληση...
Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 13 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι η ξηρή κερατοεπιπεφυκίτιδα, η ηπατική λιποείδωση και η βρογχίτιδα. Ακόμη, γνωστή είναι η ευαισθησία στην αναισθησία και τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, που συχνά καταλήγουν σε εμετούς και διάρροιες. Επίσης, τα Yorkshire έχουν μια ευαισθησία στις ενέσεις (στο σημείο της ένεσης μπορεί να αναπτυχθεί μια μικρή φλεγμονή).





Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top