Menu

Οι πιγκουίνοι δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με την ανθρώπινη παρουσία, για την ακρίβεια στρεσάρονται αρκετά εξαιτίας αυτής. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα του πανεπιστημίου της Λωζάνης, που έγινε σε πιγκουίνους, σύμφωνα με την οποία, όταν
τουρίστες και ερευνητές τους πλησιάζουν, η ένταση του χτύπου της καρδιάς τους αυξάνεται κατά 42%.

Oι ερευνητές, συνέκριναν 15 πιγκουίνους που μεγάλωναν σε περιοχές όπου η ανθρώπινη παρουσία ήταν καθημερινή, με 18 πιγκουίνους που ζούσαν σε ήσυχες περιοχές.

Στη συνέχεια μέτρησαν τους χτύπους της καρδιάς τους υπό τρεις διαφορετικές συνθήκες, όταν δηλαδή βρισκόταν σε απόσταση δέκα μέτρων ανθρώπινη παρουσία, όταν ακουγόταν ένας δυνατός θόρυβος και όταν ερευνητές τους κρατούσαν στα χέρια τους για να κάνουν κάποιες μετρήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πιγκουίνοι δεν ενοχλούνταν τόσο με το θόρυβο ή την ανθρώπινη παρουσία σε κάποια σχετικά μακρινή απόσταση, όταν όμως βρίσκονταν υπό «αιχμαλωσία» η καρδιά τους χτυπούσε πολύ γρηγορότερα, γεγονός που αποτυπώνει το άγχος που νιώθουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Vincent Viblanc εκτιμά ότι η εξοικείωση των πιγκουίνων στην ανθρώπινη παρουσία θα μπορούσε να ευνοήσει την περαιτέρω επιστημονική έρευνα.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top