Σέρρες: απαράδεκτες πρακτικές εφαρμόζει ο κτηνίατρος - δήμαρχος

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στις Σέρρες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών στη συνεργασία του με την δημοτική αρχή σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και με τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου δεν είναι τωρινά. Με αφορμή την χθεσινή παράνομη περισυλλογή ζώων θυμηθήκαμε, τα όσα ευτράπελα είχαμε καταγράψει το 2010 και όχι μόνο σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στις όμορφες Σέρρες…

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2010 είχαμε κάνει εκτενή αναφορά σε σχετικό ρεπορτάζ τόσο για τα ζώα, που ο Φ.Ο.Σ. με πολύ κόπο στειρώνει, και τα οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, άλλα και στην κτηνίατρο του Κυνοκομείου, τη δημοτική υπάλληλο, Σουλτάνα Βέργου – Μυρωνίδου, η οποία πληρώνεται για να κάνει στειρώσεις, εντούτοις επειδή έχει επικαλεστεί αλλεργία στα χειρουργικά γάντια, ναι καλά διαβάσατε, δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ καμιά επέμβαση… Τα χρόνια πέρασαν ελάχιστα άλλαξαν. Και ό,τι άλλαξε, συνέβη εις βάρος των ζώων…

Η αποκάλυψη

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σερρών στο μπλογκ του στις 28 Ιανουαρίου 2012 αναφέρει, ότι έγγραφα «φωτιά» από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αποδεικνύουν, πως 160.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και προέρχονταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.), είτε δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ή πήγαν αλλού τη διετία 2006 -2008.

Στα έγγραφα αυτά γίνεται αναφορά και στην ανοχή, που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην συγκεκριμένη υπάλληλο, η οποία υποφέρει από την αλλεργία, αλλά και στις μελέτες και στα μηχανήματα, τα οποία μούχλιαζαν σε συρτάρια και αποθήκες, αλλά και στα αμέτρητα νεκρά ζώα του Δημοτικού Κυνοκομείου, που πέθαναν, αφού δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα.

Ο Φ.Ο.Σ. τονίζει, ότι ο Σερραίος πολίτης πληρώνει από την τσέπη του, τον μισθό, τα επιδόματα, τα δώρα και την ασφάλιση της κτηνιάτρου 7 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ωστόσο η εν λόγω υπάλληλος να κάνει αυτό, το οποίο οφείλει, να πράττει κάθε κτηνίατρος λόγω ειδικότητας, δηλαδή και τις στειρώσεις.

Ο Δήμος Σερρών με τη σύμφωνη γνώμη και του εκάστοτε δημάρχου πληρώνει χρήματα σε ιδιώτες κτηνιάτρους για να κάνουν αυτό, που θα έπρεπε να κάνει η υπάλληλος του. Μάλιστα η κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου επικαλούμενη διάφορες προφάσεις, έχει το γραφείο της όχι στον χώρο εργασίας της, που είναι το Δημοτικό Κυνοκομείο, αλλά στο Δημαρχείο.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2011 η συγκεκριμένη κτηνίατρος αμφισβητεί ακόμη και το γεγονός, ότι είναι προϊσταμένη του Δημοτικού Κυνοκομείου! Ο δε δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, με απόφαση του στις 2 Δεκεμβρίου 2011, αντί να την υποχρεώσει να κάνει τη δουλειά της, μάλλον ως ανταμοιβή της αλλάζει πόστο, και την μεταθέτει σε άλλη υπηρεσία. Την ανοχή και τη συγκάλυψη αυτή, δεν την πληρώνουν βέβαια μόνο οι Σερραίοι πολίτες, που καταβάλουν τα δημοτικά τέλη. Την πληρώνουν και τα αδέσποτα ζώα και μάλιστα με την ίδια τους τη ζωή.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών συνεδρίασε εκτάκτως χωρίς την παρουσία του δημάρχου, Πέτρου Αγγελίδη. Οι δημοτικές παρατάξεις, που είχαν ενημερωθεί για την αλλεργική δημοτική υπάλληλο και για τις οικονομικές ατασθαλίες, επιτέθηκαν στην παράταξη, που στηρίζει τον δήμαρχο, αλλά και στον ίδιο το κ. Αγγελίδη – αν και απουσίαζε – επειδή καλύπτει απαράδεκτες συμπεριφορές και τελικά τις επικροτεί.

Επί τρεις ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε το θέμα και τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου. Το τι ειπώθηκε μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η αντεκδίκηση από την πλευρά του δημάρχου

Την επόμενη μέρα η δημοτική αρχή προφανώς ενοχλημένη από τα όσα ειπώθηκαν εις βάρος της ξεκίνησε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ενώ όλοι θα έπρεπε να μιλούν για το οικονομικό σκάνδαλο, αφού ο δήμος καταχράστηκε λεφτά από την Σ.Α.Τ.Α., αλλά και για το γεγονός, ότι ο ίδιος ο δήμαρχος καλύπτει μια υπάλληλο, που δεν δουλεύει, αυτό δε συνέβη.

Συντεταγμένα η παράταξη του δημάρχου πήρε σβάρνα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και προσπάθησε να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο. Ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, που θυμίζουμε, ότι είναι κτηνίατρος στο επάγγελμα, άρχισε να εμφανίζεται ως ο σωτήρας της πόλης. Μιας πόλης η οποία υποτίθεται ότι πλήττεται από τις επιθέσεις ζώων σε πολίτες, και βρομίζεται από τα κόπρανα και τις ακαθαρσίες τους!

Αν και ο κ. δήμαρχος δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική ενέργεια – εδώ και ένα χρόνο – για την αντιμετώπιση των θεμάτων, που σχετίζονται με τα αδέσποτα, και ενώ είχε δεσμευτεί προεκλογικά γι’ αυτό, άρχισε να διαλαλεί, ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα ζώα και έτσι ξεκίνησε και η περισυλλογή τους χθες.

Τα ζώα, που συγκέντρωσαν ήδη τα συνεργεία του δήμου, είναι και στειρωμένα και τσιπαρισμένα από τους εθελοντές και ζούσαν στην πλατεία και τις γύρω συνοικίες της πόλης.

Ο δήμαρχος και όσοι τον υποστηρίζουν τονίζει πως πολίτες έχουν κυνηγηθεί και έχουν δαγκωθεί από αδέσποτα σκυλιά. Το πόσο επιθετικά είναι τα σκυλιά, που μάζεψαν χθες, μπορείτε να το διαπιστώσετε βλέποντας τα σχετικά βίντεο εδώ και εδώ.

Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι όποιες καταγγελίες, που έχουν γίνει, θα πρέπει να ελεγχθούν. Δηλαδή η δημοτική αρχή θα πρέπει να εντοπίσει αυτά τα ζώα και φυσικά να εξετάσει, αν αυτά φέρουν ή όχι τσιπ. Θα πρέπει να εξετάσει αν είναι ιδιόκτητα ή αδέσποτα και ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι και ανεύθυνοι, που τα εκπαιδεύουν – ώστε να γίνουν επιθετικά – για να λειτουργούν ως φύλακες της περιουσίας τους και είτε τα αφήνουν λυτά εκτός δηλαδή περιφραγμένου χώρου, είτε τα εγκαταλείπουν, μόλις πάψουν να τους εξυπηρετούν…

Άλλος φταίει άλλον κατηγορούν

Τελικά αντί να απολογείται η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος για τα όσα δεν έκανε για την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των ζώων τόσο καιρό και παρά τις καταγγελίες του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, τώρα εμφανίζεται ο μεν δήμος να «πιάνει τον ταύρο από το κέρατα» και ο Φ.Ο.Σ. ως εκείνος, που δεν νοιάζεται, για την ασφάλεια του κόσμου…

Πόσοι δημότες γνωρίζουν τις προσπάθειες, που έχει κάνει ο Φ.Ο.Σ. για την προστασία των ζώων, αλλά και για να έρθει αυτό το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών; Προφανώς ελάχιστοι… Τα ζώα και οι άνθρωποι, που τα φροντίζουν, δεν ευθύνονται για όλα τα δεινά της πόλης… Ο Δήμος Σερρών είναι υποχρεωμένος να φροντίζει και τους δημότες του και τα ζώα, που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια.

Διαμαρτυρηθείτε για τις πρακτικές που εφαρμόζει ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, απευθυνόμενοι στο γραφείο του. Τηλέφωνο: 2321350100, φαξ: 2321083602, email: mayor@serres.gr. Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας και στην παράταξη του δημάρχου, «Δημοτική Πρωτοβουλία» στο email: dimotiki@protovoulia.gr.

http://www.zoosos.gr/article/1088/o-demarhos-serron-kaluptei-ten-anikanoteta-tou-kai-ten-allergike-sunadelpho-tou

Δημοσίευση σχολίου

Καλα, πριν λίγες μερες ο Φ.Ο.Σ. βραβευσε δημόσια τον αρμοδιο αντιδήμαρχο, και ξαφνικά επιτίθεται στον δήμαρχο; Πέρα από αυτο, έδω και ενα μισυ χρόνο ο Φ.Ο.Σ. συμμετείχε στην αρμόδια τριμελή επιτροπή, είχε κλειδιά από το δημοτικό καταφύγιο, και βγήκε και στα Μ.Μ.Ε. και έλεγε ότι με την συμμετοχή μας το κυνοκομείο, -προφανώς αγνοούσαν τον όρο καταφύγιο ζώων- λειτουργούν όλα άψογα. Τι έγινε μεσα σε μια νύχτα ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget