Menu

Χθες πληροφορηθήκαμε για δυο περιπτώσεις κακομεταχείρισης μικρών γατιών από μια οικογένεια στην Ελευσίνα. Η συγκεκριμένη οικογένεια, όπως καταγγέλλει ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας, με τρόπο που δεν έχουμε πληροφορηθεί ακόμη (αιχμαλωτίζει ή αποκτά μέσω αγγελιών) και δένει μικρά γατάκια στην πυλωτή της πολυκατοικίας, στην οποία και διαμένει, ώστε να μπορεί να «παίζει» με αυτά ο έφηβος (!) γιος τους.

Το πρώτο γατάκι (τιγρέ) εγκαταλείφτηκε δεμένο για 10 ολόκληρες ημέρες, κατά τη διάρκεια των όποιων η οικογένεια έκανε διακοπές. Το ζωάκι το έλυσε και το έσωσε η κυρία, που κατήγγειλε στο φιλοζωικό σωματείο της Ελευσίνας το γεγονός.

Όμως η συγκεκριμένη οικογένεια, όταν επέστρεψε, και ανακάλυψε ότι το δεμένο γατάκι -που είχαν παρατήσει έτσι για δέκα μέρες - έλειπε, έδεσε ένα νέο (ασπρόμαυρο όπως ακριβώς βλέπετε στις φωτογραφίες) αντικαθιστώντας το λες και πρόκειται για έπιπλο και όχι για έμψυχο πλάσμα.

Ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας ζητά την βοήθεια σας για την υιοθεσία του ζώου (καθώς δεν διαθέτει υποδομή για τη φιλοξενία γάτας), ώστε να μπορέσει να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες καταγραφής και καταγγελίας του συμβάντος, καθώς πρόκειται για κακοποίηση.

Οι εθελοντές φοβούνται ότι αν δείξουν τις διαθέσεις τους – καταγγέλλοντας το συμβάν πριν πάρουν και το ζώο – υπάρχει πιθανότητα, λόγω των εχθρικών προθέσεων της οικογένειας, το γατάκι να το κακομεταχειριστούν περαιτέρω.

Όπως σημειώνει ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας ο πατέρας της οικογένειας είναι εκπαιδευτικός (!) και διδάσκει σε σχολείο, σε κάποια από τα παιδάκια όλων μας…


Άραγε έτσι δείχνει σαν δάσκαλος το καλό παράδειγμα;

Αν μπορείτε να βοηθήσετε υιοθετώντας ή φιλοξενώντας προσωρινά το ζώο επικοινωνήστε με:

Μυρτώ: 6945951238, appletoad@hotamail.com
Γαριφαλιά: 6941594475, garyphaliagali@hotmail.com
Ροζίνα: r_christodoulatou@yahoo.gr

http://www.zoosos.gr/article/377/kratoun-demena-gatia-gia-na-paizei-o-gios-tous

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top