Menu

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αι.: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής, β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου.
Βασικά χαρακτηριστικά
O Γερμανικός Ποιμενικός έχει διαστάσεις (αρσενικό):

ύψος - ως 65 cm. (στο ακρώμιο, κοντά στον αυχένα)
μήκος - μεγαλύτερο κατά 10-17% του ύψους του, και
βάρος - 34-39 kg
διάρκεια ζωής- 10-12 έτη

Θεωρείται σκύλος μεσαίου/μεγάλου μεγέθους και αποτελεί σίγουρα έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο.
Ικανότητες

Ο Γερμανικός Ποιμενικός διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία (σε αναλογία με το βάρος του) αλλά και ταχύτητα χτυπημάτων (δαγκώματα), σε συνδυασμό με σταυρωτά δόντια («ψαλίδια»). Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο γερμανικός ποιμενικός χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των A’ και B’ παγκόσμιων πολέμων, όπως και το ότι χρησιμοποιείται και σήμερα από το στρατό και την αστυνομία, σχεδόν όλων των κρατών του πλανήτη (γήπεδα, ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, φύλαξη στρατοπέδων κ.α.)
Οικογενειακό μέλος
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πλήρες μέλος της οικογένειας που τον φροντίζει.

Το ζώο έχει τη δυνατότητα να ζει στα πλαίσια μιας οικογένειας (ανθρώπων), αφού ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα γίνεται πλήρες μέλος της. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά. Ταυτόχρονα είναι και πολύ καλός φύλακας. Ο γερμανικός ποιμενικός έχει μεγάλη ευκολία στο να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ψυχική διάθεση του αφεντικού του.

Πιστός, ειλικρινής, έξυπνος και παρατηρητικός, ο γερμανικός ποιμενικός εκπαιδεύεται εύκολα.
Βιβλιογραφία

Roy & Clarissa Allan, «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΥΝΟΦΙΛΙΑΣ: Γερμανικός Ποιμενικός», Εκδόσεις Ι. Καρακώτσογλου 1996

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top