Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων : Βάσω Χατζημανώλη

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων της κας Βάσως Χατζημανώλη, λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια, 24 ώρες το 24ωρο, βοηθώντας όχι απλά τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως δύσκολες περιπτώσεις ζώων από όλη την Ελλάδα που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Το Καταφύγιο ιδρύθηκε απο τον John Laden, έχει έκταση 7 στρεμμάτων όπου εκεί υπάρχουν κτήριο νοσηλείας, χειρουργείο, γατόσπιτα και φυσικά χώροι φιλοξενίας σκύλων απο 20 μέχρι 300 τ.μ. ο καθένας. Σήμερα στο Καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 200 σκύλοι και 50 γάτες, σε ένα καθαρό περιβάλλον, ζουν όλα μαζί φροντισμένα, προστατευμένα και χορτάτα, περιμένοντας τη νέα τους οικογένεια να τους χτυπήσει την πόρτα. Εκτός από τα δεκάδες ενήλικα ζώα και τα κουτάβια που σώζουν κατά καιρούς, στα σπιτάκια φιλοξενείας ή στον κήπο μπορεί κανείς να δει τυφλά, τρίποδα και ηλικιωμένα ζώα καθώς επίσης και πολλά ζώα που εγκαταλείφθηκαν από συγγενείς ηλικιωμένων όταν αυτοί απεβίωσαν ή κλείστηκαν σε γηροκομεία. Κύριοι σκοποί του καταφυγίου είναι οι εξής:

1) Η περισυλλογή αδέσποτων και τραυματισμένων ζώων. Επιπλέον επεμβαίνει σε περιπτώσεις παραμέλησης, κακομεταχείρησης και γενικότερα σε θέματα που αφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο.

2) Η κτηνιατρική φροντίδα των ζώων από επιλεγμένους κτηνιάτρους, ενώ όλα τα σκυλιά και οι γάτες που ζουν ή φροντίζονται από το Καταφύγιο, στειρώνονται.

3) Η επιλεγμένη και προσεκτική υιοθεσία των ζώων, μετά την στείρωση και αφού έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις.

4) Παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σε θέματα που αφορούν στα ζώα.
enet-gr

Δημοσίευση σχολίου

pos mporo na epikoinoniso mazi sas?

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget