Menu

Γνωρίστε τον ''Χιονόμπαλα'', τον καταπληκτικό παπαγάλο, ο οποίος με τις ικανότητές του στο χορό ανάγκασε τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν την άποψή τους, σχετικά με την ευφυΐα των πτηνών.Ο λόγος των μελετών τους, είναι ο 13χρονος παπαγάλος που ακούει στο όνομα ''Snowball'' ή ''Χιονόμπαλα'', λόγω του λευκού χρώματός του. Μετά την ανάρτηση των βίντεό του στο διαδίκτυο, ο παπαγάλος έχει γίνει διάσημος, ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα.


Παπαγάλος με χορευτικές ικανότητες
Έγινε αντικείμενο μελέτης, καθώς οι κινήσεις του είναι τόσο συντονισμένες και ακολουθεί με τέτοιο τρόπο το ρυθμό των τραγουδιών, που εντυπωσιάζει τους πάντες.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πλάσματα, που είναι ικανά να έχουν την αίσθηση του ρυθμού.

Το χορευτικό φαινόμενο, περνά την ώρα του ακούγοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες επενδύει χορευτικά με το προσωπικό του στυλ. Κουνά τα πόδια του συγχρονισμένα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί και το κεφάλι για να καταπλήξει το κοινό του.

''Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χορευτή'', ομολογούν οι επιστήμονες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις του συγχρονισμού απέδειξαν ότι ο μουσικός ρυθμός και ο χορός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.

Ο Dr. Aniruddh Patel, από το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Σαν Ντιέγκο, τονίζει ότι ''Έχουμε δείξει ότι αν η μουσική επιταχύνει ή επιβραδύνει σε ένα ευρύ φάσμα τότε πρέπει αυτόματα να ρυθμίζεται και ο ρυθμός της μουσικής''.

Μελετώντας πάνω από 1.000 βίντεο από το διαδίκτυο, με ζώα που χορεύουν, οι επιστήμονες είπαν πως ο ''Χιονόμπαλας'' είναι μοναδικός. ''Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι ανάλογο'' προσθέτουν.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν οι επιστήμονες κατέληξαν ότι μόνο 14 είδη παπαγάλων και ένας ελέφαντας μπορούσαν να κινηθούν παράλληλα με τη μουσική. Αντίθετα, οι γάτες, οι σκύλοι και οι χιμπατζήδες αποδείχθηκε ότι δεν έχουν καμία αίσθηση του ρυθμού.

Ο ''Χιονόμπαλας'' αποτελεί ένα φαινόμενο γιατί είναι το πρώτο ζώο που αποδεδειγμένα χορεύει συγχρονισμένα στο ρυθμό της μουσικής.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top