Menu


Στα pet shops και πολλές φορές και στα κτηνιατρεία υπάρχει μεγάλη ποικιλία τροφών για τα ζώα μας όπως κονσέρβες, ξηρά τροφή και συνταγές για το λεγόμενο raw food (ωμό).
Δυστυχώς δεν υπάρχει μία απάντηση στην ερώτηση ποιά είναι η καλύτερη τροφή για το σκύλο μας. Όταν πρέπει να επιλέξετε τροφή για το ζώο σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες όπως την ράτσα του, τον τρόπο ζωής του και τυχόν ευαισθησίες στομαχιού.
Καταρχήν, καλό είναι να υπολογίσετε πόσες θερμίδες χρειάζεται ο σκύλος σας. Είναι πολύ ενεργητικός ή όχι; Συνήθως, οι κονσέρβες προσφέρουν περισσότερες θερμίδες και δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μικρόσωμα σκυλάκια, που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν προβλήματα με τα δόντια τους. Καλύτερη γι αυτά είναι η ξηρά τροφή.
Φυσικά, θα παρατηρήσετε ότι σχεδόν όλα τα σκυλιά δείχνουν να προτιμούν πολύ περισσότερο την κονσέρβα γιατί είναι πιο γευστική αλλά μπορεί να κοστίζει τελικά πιο πολύ από άλλες επιλογές. Η κονσέρβα έχει περισσότερη υγρασία, που μπορεί να βοηθήσει όσα σκυλιά έχουν πρόβλημα υγείας και χρειάζονται αρκετά υγρά αλλά μπορεί να μην κάνει καλό σε υγιή σκυλιά. Οι κτηνίατροι αποφεύγουν συνήθως να συστήνουν τις κονσέρβες, εκτός αν είναι ειδικές, κτηνιατρικές.
Όσο για το ωμό φαγητό, υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία των πλεονεκτημάτων που προσφέρει στο σκύλο αλλά είναι αμφιλεγόμενη. Υπάρχουν κίνδυνοι αν ταϊζετε το ζώο σας φαγητό χωρίς να έχει μαγειρευτεί αλλά μερικές φορές βοηθά σε ιδιαίτερες ιατρικές περιπτώσεις και την αντιμετώπιση αλλεργιών.
Το ωμό φαγητό όμως έχει έλλειψη ασβεστίου και φωσφόρου. Αν ο σκύλος σας έχει πρόβλημα με το συκώτι του, το ωμό φαγητό είναι επικίνδυνο. Πρέπει να συμβουλευτείτε το κτηνίατρο σας πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την μέθοδο του ωμού φαγητού.
Οι τροφές που δεν έχουν δημητριακά χωνεύονται πιο εύκολα αλλά ο καλύτερος τρόπος για να κρίνετε αν μια τροφή είναι καλή είναι να δείτε τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία.
Μία καλής ποιότητας τροφή θα έχει πάντα το κρέας ως πρώτο συστατικό. Το ανθρώπινο φαγητό ή τα αποφάγια και τα κόκκαλα από το τραπέζι είναι αυτά που απορρίπτονται κατηγορηματικά καθώς είναι πολλές φορές υπεύθυνα για δεκάδες προβλήματα, στο στόμα ή στο στομάχι του σκύλου.
adespoto-gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top