Menu

Τέλη του 19ου / αρχές του 20ου αιώνα. Γεννημένα στο Barneveld, Ολλανδία. Barnevelder chickens Μπαρνεβελντερ κοτες.
Barnevelders: Μεταξύ 1850 και 1875 Cochin, Μαλαισιανα, Brahma και Croad Langshan έφθασαν από την Ασία και διασταυρώθηκαν με Ολλανδικα τοπικα πτηνά. Αργοτερα προεκυψαν κι αλλες διασταυρωσεις ωστε να έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και καλή παραγωγή αυγων τον χειμώνα.
Σύμφωνα με Wijk Ubbels, έγιναν προσπάθειες να αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιομορφία στο χρώμα και το είδος από το 1910 και μετά, και το όνομα Barnevelder χρονολογείται από εκείνη την εποχή. Μια ένωση Barneveld κτηνοτρόφων ιδρύθηκε το 1921, που καθόρισε το πρότυπο.
Η φυλή κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση και σημερα εξάγονται σε πολλές χώρες λόγω της ικανότητάς της να γεννα ακομη και το χειμωνα περίπου 180-200 μεγάλα καφετιά αυγά ετησίως.
Σήμερα, τα Barnevelders εκτρέφονται τόσο ως φυλή χρησιμότητας αλα ως εκθεσιακη φυλή. Είναι μεσαίου προς βαριά κοτόπουλα με διπλό σκοπό, για έναν καλό αριθμό των αυγών, αλλά και αποδίδοντας ένα εύλογο βαρος για σιτηση. Είναι σκληραγωγημένα πουλιά και έγιναν διάσημα για τα σκούρα καφέ αυγά τους κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, τα περισσότερα πουλιά τώρα φαίνεται να είναι στα χέρια των κτηνοτρόφων εχει δοθει πολύ προσοχή στη διατήρηση του χρωματος του σκούρου αυγου και για την παραγωγικότητα με το επίκεντρο να είναι σχετικά και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Ποικιλίες
Το πρωτότυπο και πιο γνωστό Barnevelder είναι η διπλή διακοσμητική ποικιλία- double laced με κατακόρυφο λειρι, κίτρινα πόδια, αλλά επισης το λευκό, ασημι, μαύρο, καφέ, πέρδικα(partridge), υπάρχουν επίσης μπλε- double laced. Δεν είναι όλες οι χώρες που αναγνωρίζουν τις ποικιλίες αυτές και τα πρότυπα τους.Υπάρχουν μεγάλωσα πουλερικά(large fowl) καθώς και εκδόσεις με μικρόσωμα(Bantam) με διαφορετικά χρώματα.

Χαρακτηριστικά
Βάρος
Κοκορας Πρότυπο: 3,2-3,8 kg
Bantam: 910 gr
Κοτα Πρότυπο: 2,3-2,7 kg
Bantam: 740 gr


Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top