Menu


Τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα ο Ταύρος μένει κλεισμένος σε ένα κελί. Θα του δώσουν πολλά φάρμακα, όπως καθαρτικά, έτσι ώστε να αποδυναμωθεί.

Η προετοιμασία που γίνεται στον ταύρο πριν βγει στην αρένα, επιδεινώνουν σε ακραίο βαθμό τις αντοχές και τη δύναμη του. Θα του κλείσουν τα αυτιά με εφημερίδες, θα του βάλουν βαζελίνη στα μάτια για να μη βλέπει καθαρά, θα του γεμίσουν τη μύτη με βαμβάκι για να αναπνέει με δυσκολία.

Στο τέλος θα του καρφώσουν μια μεγάλη βελόνα στα γεννητικά του όργανα και θα του απλώσουν καυστικό διάλυμα στα πόδια του για δύο λόγους: πρώτον, για να χάνει την ισορροπία του και δεύτερον , για να μην μπορεί να καθίσει κάτω από τους αφόρητους πόνους.

Όταν ανοίγει η πόρτα του κελιού του τρέχει απεγνωσμένα προς το φως, νομίζοντας πως θα ελευθερωθεί από τα βάσανά του.

Με την είσοδό του στην αρένα, ο ταύρος αντιμετωπίζει τους λεγόμενους picadors. Οι συγκεκριμένοι άνδρες είναι πάνω σε άλογα και έχουν σαν σκοπό να εξαντλήσουν εντελώς το ήδη αποδυναμωμένο ζώο.

Αυτό το πετυχαίνουν βυθίζοντάς στους μύες του λαιμού του τις λεγόμενες pica, ξύλινες λόγχες δηλαδή, με μεταλλικό άκρο.
Ως εκ τούτου ο ταύρος αρχίζει να αιμορραγεί ακατάπαυστα.

Τώρα αναλαμβάνει ο “μεγάλος” ταυρομάχος να δώσει τα τελικά χτυπήματα στον βασανισμένο ταύρο, για να μπορέσει ο όχλος να ζητωκραυγάσει αυτό το “κατόρθωμα”.
Ο ταύρος με ακατάσχετη αιμορραγία και βαριά καταβεβλημένος, δέχεται τα βίαια καρφώματα του ταυρομάχου αρκετές φορές, μέχρι ο ταυρομάχος να βρει κάποια αρτηρία. Τελικά ο ταύρος από τον ανυπόφορο πόνο θα υποκύψει στα τραύματά του και θα ξαναπέσει το έδαφος, ηττημένος - αλλά όχι νεκρός.

Ακόμα και σε αυτή την τόσο τραγική κατάσταση, δεν επιτρέπεται στον ταύρο να πεθάνει ήσυχα. Ο ταυρομάχος θα του κόψει την ουρά και τα αυτιά και έπειτα το κατακρεουργημένο του σώμα, θα δεθεί από τα άκρα του σε δύο άλογα και θα συρθεί γύρω από την αρένα. Το πλήθος εκστασιασμένο χλευάζει το νεκρό σώμα του ταύρου και του πετά άδεια κουτιά μπύρας.

Το νεκρό του σώμα αφού απομακρυνθεί από την αρένα, θα παραδοθεί σε σφαγεία για την παραγωγή κρέατος και θα πουληθεί σε υψηλή τιμή."

Ολόκληρο το άρθρο εδώ https://www.269lifegreece.gr/tauromaxies.html

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top