Menu



Το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων και ιδιόκτητων σκύλων στην Καλλονή Λέσβου από την ολλανδική φιλοζωική οργάνωση Canilos Animal Foundation άρχισε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και όσοι συμμετέχουν στην υλοποίηση του ευελπιστούν ότι αρκετοί κηδεμόνες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα στειρώσουν τα ζώα τους.

Η στείρωση των αδέσποτων ζώων θα γίνεται δωρεάν, ενώ για τα ιδιόκτητα ζώα μόνο με 30 ευρώ για το αρσενικό και 35 ευρώ για το θηλυκό. Απαραίτητη προϋπόθεση το ιδιόκτητο σκυλί να είναι τσιπαρισμένο ή να τσιπαριστεί μαζί με τη στείρωση.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει ότι παρότι η Canilos είναι μια οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται κυρίως κατά της κακοποίησης των ζώων στη Λέσβο, τα τελευταία χρόνια προωθεί ενεργά τη στείρωση αδέσποτων σκυλιών στο νησί. Από τις αρχές του 2017 έως σήμερα έχουν στειρωθεί 240 αδέσποτα θηλυκά σκυλιά στην Λέσβο με έξοδα της οργάνωσης.


Η Canilos είναι μια ολλανδική, ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με στόχο να κάνει τη Λέσβο, το πρώτο νησί στην Ελλάδα, χωρίς βαρελόσκυλα. Το όνομα Canilos είναι συνδυασμός της λατινικής λέξης για τον σκύλο «canis» και της ολλανδικής λέξης για την ελευθερία «los».

Σύμφωνα με την Canilos δεν είναι σκοπός της να ελευθερώσει τα βαρελόσκυλα, ώστε να γίνουν αδέσποτα ή να γεμίσουν τα υπάρχοντα καταφύγια σκύλων, αλλά να χτυπήσει τις ρίζες του προβλήματος αλλάζοντας σιγά την «παράδοση» και δημιουργώντας μια διαφορετική άποψη για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται στα σκυλιά.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ζήτήτάί θύλίκό γίόρκί έώς 2,5 κίλά γίά ζέύγάρώμά τήλέφώνό έπίκόίνώνίάς 6985995214 έύχάρίάτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύγνώμή λάθός τήλέφώνό 6947989650

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top