Menu


Ο κύκλος ζωής των περισσότερων κατοικίδιων ζώων είναι μικρότερος από αυτόν των ανθρώπων. Αναπόφευκτα οι ιδιοκτήτες τους θα βιώσουν κάποια στιγμή την απώλεια. Η ταφή του ζώου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η συναισθηματική φόρτιση συνήθως είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι φυσικό, αφού το κατοικίδιο είναι μέλος της οικογένειας. Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες νιώθουν καλύτερα όταν η τελευταία κατοικία του κατοικιδίου τους βρίσκεται κάππου κοντά τους, όπως για παράδειγμα στον κήπο τους.
Όμως στις μεγάλες πόλεις κάτι τέτοιο - σχεδόν πάντα - δεν είναι εφικτό. Γι αυτόν τον λόγο, έχουν συσταθεί ειδικά κρεματόρια συμβατά με τους κανόνες υγειονομικής προστασίας, που αναλαμβάνουν την αποτέφρωση των μικρών ζώων αλλά και κοιμητήρια για την ταφή τους.
Συγκεκριμένα, τα κοιμητήρια-κρεματόρια, που λειτουργούν στην Αττική είναι:
- Cats ‘n Dogs Pet Cemetary, στο ΚορωπίS
Το ξενοδοχείο ζώων Cats ‘n Dogs αναλαμβάνει τη μεταφόρα του αγαπημένου κατοικιδίου σας από το ιατρείο του κτηνιάτρου σας ή απο το σπίτι σας για το κοιμητήριο, αλλά και η μεταφορά του προς το ιατρείο για την διαδικασία της ευθανασίας. Διαθέτει πρότυπη μονάδα ταφής μικρών ζώων που βρίσκεται σ’ ένα ιδιόκτητο χώρο περίπου τεσσάρων στρεμμάτων καθώς και μονάδα αποτέφρωσης ζώων. 
Ο Ελαιώνας, Κοιμητήριο Μικρών Ζώων στα Μέγαραmarkos
Στην ειδική θέση "Πέγκου Ρέθι" που απέχει 37 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα, λειτουργεί κοιμητήριο μικρών ζώων με την ονομασία "ο Ελαιώνας". Το προσωπικό του Ελαιώνα αναλαμβάνει τη μεταφορά και ταφή του ζώου.
Ο Αγ. Φραγκίσκος, Κοιμητήριο Μικρών Ζώωνfra
Το παλαιότερο κοιμητήριο μικρών ζωών στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1984 σε μία έκταση 8,000 τ.μ. στη Μαλακάσα και αναλαμβάνει τη μεταφορά και ταφή των ζώων.
Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων: Το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. έχει την δυνατότητα να παραλάβει το νεκρό ζώο είτε από την οικία του ενδιαφερομένου είτε από το κτηνιατρείο με ειδικό αυτοκίνητο και να το μεταφέρει στον ειδικό αποτεφρωτήρα.
Το κόστος για μια απλή ταφή κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 150 ευρώ και μπορέι να φτάσει στα 500 ευρώ ανάλογα με τις υπηρεσίες.
Σημειώνεται πως αρκετοί φιλόζωοι λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάζονται να καταφύγουν σε δημόσιους χώρους για να θάψουν τα αγαπημένα τους ζώα. Στην Καισαριανή, στον Υμηττό και στην Πεντέλη συναντά κανείς αυτοσχέδια νεκροταφεία κατοικίδιων ζώων. Μία πράξη που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία όμως αποτελεί μονόδρομο για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν την νόμιμη οδό.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πολύ όμορφος χώρος για την τελευταία κατοικία του αγαπημένου μας rex. Μας λείπεις!!
    Το καλύτερο κοιμητήριο & αποτεφρωτήριο μικρών ζώων στον νομό Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top