Menu


Eκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η νέα τάση στις ΗΠΑ που δημιουργεί υβριδικά άγρια ζώα για «διασκέδαση», εντυπωσιασμό και ασφαλώς το κέρδος.
Φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν, πίεσαν και πέτυχαν να να καταθέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ επίσημο αίτημα για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής, που εκτός των άλλων προκαλεί σημαντικά πρόβλημα για τα ίδια τα ζώα, αλλά και την εξέλιξη των ειδών.
Η πρακτική διασταύρωσης μεγάλων αιλουροειδών, τίγρεις με λιοντάρια και άλλα είδη, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς τα «frankencats», όπως τα αποκαλούν, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών.

Οι εμπνευστές αυτών των διασταυρώσεων, εκτροφείς άγριων ζώων στις ΗΠΑ, έχουν ως μοναδικό στόχο το αισθητικό αποτέλεσμα αδιαφορώντας για τα ζώα. Επιδίωξή τους είναι να δημιούργησαν σπάνια είδη ώστε να αποκομίσουν περισσότερα λεφτά από πλούσιους που συλλέγουν σπάνια άγρια ζώα. Έτσι δημιουργούν το «Tigon», μια διασταύρωση θηλυκού λιονταριού με αρσενική τίγρη ή το «liger», μια διασταύρωση θηλυκού τίγρη με αρσενικό λιοντάρι.Εκτός από τις βίλες των πλούσιων συλλεκτών, frankencats μπορεί κανείς να συναντήσει και σε ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους. Οι ιδιοκτήτες αυτών των χώρων τα εκθέτουν για «διασκέδαση» των επισκεπτών. Σύμφωνα με τον Guardian στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 3.000 τέτοιοι μη αναγνωρισμένοι ζωολογικοί κήποι, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους από τη δεκαετία του 1950. «Αυτοί οι άθλιοι γενούν τίγρεις με λιοντάρια για προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στους επισκέπτες τους και να κερδίζουν χρήματα», δήλωσε η Carney Anne Nasser από την οργάνωση PETA, μια από τις οκτώ φιλοζωικές οργανώσεις που συνεργάστηκαν με το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο για την κατάθεση αιτήματος για τον τερματισμό αυτών των διασταυρώσεων.
Ενδεικτικό της παράνοιας είναι πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian στις ΗΠΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 frankecats, πληθυσμός που ξεπερνάει τον εκτιμώμενο αριθμό των τίγρεων σε όλο τον κόσμο. «Αυτό το είδος αναπαραγωγής οδηγεί με βεβαιότητα σε προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται. Πρέπει να απαγορευτεί άμεσα», τόνισε η Carney Anne Nasser.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top