Menu

zwakia
βγάλε βόλτα τη γάτα σου με λουράκι!
Η βόλτα με λουράκι είναι η ιδανική λύση για να κυκλοφορεί έξω με ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται και προστατεύεται από την παχυσαρκία. Βέβαια, εξαρτάται και από το χαρακτήρα της αν η ίδια θα απολαμβάνει μια τέτοια εμπειρία. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα το ανακαλύψεις.

Επέλεξε λουράκι. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αγοράσεις σαμαράκι και οδηγό ειδικά για γάτες από κάποιο pet shop. Πιο εύκολα στη χρήση είναι όσα κουμπώνουν στα πλάγια και όχι κάτω από την κοιλιά του ζώου.

«Σύστησέ» της το λουράκι. Καταρχήν, άφησε τη γάτα σου να μυρίσει το λουράκι για να εξοικειωθεί μαζί του. Το επόμενο στάδιο είναι να συνδέσεις το λουράκι με το σαμαράκι και να την αφήσεις να παίξει και με τα δύο. Μετά, φόρεσέ της την εξάρτυση, άφησέ τη για μερικά λεπτά να τη συνηθίσει και κάνε τη μία βόλτα στο σπίτι.

Τα πρώτα βήματα έξω. Οι γάτες δεν έχουν ανάγκη από μεγάλους περιπάτους όπως τα σκυλιά. Συνήθως τους αρκεί να μυρίσουν τους θάμνους και τα δέντρα που βρίσκονται έξω από το σπίτι. Κάποιες απολαμβάνουν επίσης να αράζουν σε ένα σημείο με ήλιο, οπότε να είσαι προετοιμασμένος για μια κοντινή βόλτα, σε αργούς ρυθμούς και με πολλές στάσεις!

Εντόπισε τους κινδύνους. Καλό θα ήταν στη διάρκεια της βόλτας σας να αποφεύγετε τα αδέσποτα σκυλιά (αλλά και όσα συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους και έχουν αμφιλεγόμενες διαθέσεις) και τους δρόμους με έντονη κίνηση. Η γάτα σου μπορεί να πανικοβληθεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να δεχτεί επίθεση από κάποιον σκύλο.

Ψυχολόγησε τη γάτα σου. Τα αιλουροειδή που απολαμβάνουν περισσότερο τις βόλτες με λουρί είναι εξωστρεφείς, κοινωνικές και με έντονο το αίσθημα της περιέργειας: γάτες που λατρεύουν τις εξερευνήσεις και τις συναντήσεις με άλλες γάτες και ανθρώπους. Αν, από την άλλη, η δική σου είναι φοβική ή αν δεν ανέχεται καθόλου το λουράκι, ίσως τής ταιριάζει περισσότερο η ζωή μέσα στο σπίτι.
Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top