Menu


Ποιο σκυλί θα ταιριάξει περισσότερο στο χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής σου; Ένα αεικίνητο κανίς που λατρεύει τα παιχνίδια ή ένα ήρεμο λυκόσκυλο που θα είναι σύντροφος και φύλακας; Το τεστ της ιστοσελίδας PawsLikeMe υπόσχεται να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την προσωπικότητα του ιδανικού σκύλου για σένα, μέσα από ερωτήσεις π.χ. για την εξωστρέφειά σου, την επαφή σου με την άσκηση, τις ώρες που λείπεις από το σπίτι αλλά και τις ηλικίες που έχουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου.

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι όσοι ανακαλύπτουν ότι δεν τα «βρίσκουν» με το σκυλί που υιοθέτησαν και κάποιοι από αυτούς το επιστρέφουν στο καταφύγιο ή, ακόμα χειρότερα, το εγκαταλείπουν στο δρόμο. «Το εβδομήντα τοις εκατό των σκυλιών αλλάζουν σπίτι περισσότερες από μία φορές στη ζωή τους», σχολιάζει η Elizabeth Holmes, μια από τους δημιουργούς του PawsLikeMe. «Ειλικρινά ελπίζουμε ότι βοηθώντας στο ταίριασμα σκύλων και ιδιοκτητών μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να τους βρούμε όχι απλά ένα σπίτι, αλλά το σωστό σπίτι». Η ίδια εταιρεία φιλοδοξεί να λανσάρει και ένα ακόμα τεστ για γάτες.

Όσοι βέβαια έχουν υιοθετήσει σκύλο από κάποιο κέντρο φιλοξενίας, ξέρουν ότι κανένα τεστ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη στιγμή που αντικρίζουμε για πρώτη φορά ένα ζώο στο κλουβί του και το ερωτευόμαστε με τη μία. Αλλά ακόμα και αν τον πρώτο καιρό της συμβίωσής μας με ένα νέο, τετράποδο μέλος της οικογένειας αντιμετωπίσουμε κάποιες προκλήσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η υιοθεσία ενός ζώου αποτελεί σοβαρή δέσμευση: ο σκύλος δεν είναι δώρο που επιστρέφουμε ή παρατάμε με την πρώτη δυσκολία.
Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top