Menu

zwakia
Aoshima το νησί της γάτας
Οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι σκηνές κάποιας δυστοπικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας στην οποία οι γάτες έχουν κατακτήσει τον πλανήτη μετά την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους ή να έχουν βγει από μυθιστόρημα του Μουρακάμι. Όμως είναι αληθινές και προέρχονται από ένα ιαπωνικό νησί, το Aoshima.
Γνωστό και ως «το νησί της γάτας», σήμερα φιλοξενεί περίπου 120 αιλουροειδή, ενώ ο επίσημα καταγραμμένος πληθυσμός των ανθρώπων είναι 22. Δηλαδή, σε κάθε κάτοικό του αντιστοιχούν έξι γάτες. 

Το 1945 το Aoshima αριθμούσε 900 κατοίκους, όμως σταδιακά ο πληθυσμός μειώθηκε δραματικά καθώς οι νέοι άρχισαν να μεταναστεύουν στα αστικά κέντρα αναζητώντας εργασία. Τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν είχε απομείνει πλέον σχεδόν κανένας να στειρώνει τις γάτες του νησιού, αυτές άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Στις μέρες μας το Aoshima δεν έχει ούτε μαγαζιά ούτε αυτοκίνητα. Υποδέχεται ωστόσο τους 34 τουρίστες που έρχονται με το φέρι μποτ (η χωρητικότητά του δεν επιτρέπει περισσότερους) να δουν από κοντά το μοναδικό του αξιοθέατο: τις γάτες του. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον Thomas Peter του Reuters.
aoshima2.jpg aoshima3.jpg aoshima4.jpg
Η νοσοκόμα και υπάλληλος της κοινότητας του νησιού Atsuko Ogata.
aoshima5.jpg
Το μοναδικό ψαροχώρι του νησιού.
aoshima6.jpg
Ο φωτογράφος... δέχεται επίθεση.
aoshima7.jpg
Στην αίθουσα μουσικής του εγκαταλειμμένου σχολείου του νησιού.
πηγη tetrapodo.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top