Menu


Για όσους ψάχνουν το άλλο τους μισό, ένας σκύλος (ή έστω μια γάτα) θα μπορούσε να αυξήσει τις επιλογές τους. Γιατί παρόλο που ανέκαθεν είχε τη φήμη του «δολώματος», νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι όντως μπορεί να αυξήσει τις κατακτήσεις.Οι σκύλοι και οι γάτες θεωρούνται ολοένα και περισσότερο «ισότιμα» μέλη μιας παραδοσιακής οικογένειας. Ωστόσο, πέρα από τη συντροφικότητα και την αγάπη που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους μπορούν να προσθέσουν και πόντους στο σεξαπίλ τους.
Πολλοί άνδρες και γυναίκες θα συμφωνήσουν πως όταν ένας εκπρόσωπος του αντίθετου φύλου έχει σκύλο (ή γάτα) μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικός. Μια νέα επιστημονική έρευνα, ωστόσο, επικυρώνει αυτήν την άποψη.

Σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων κατοικίδιων ζώων PetSmart, οι ερευνητές από το Τμήμα Ανθρωπολογίας, του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, στρατολόγησαν 1.210 ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, μέσω της υπηρεσίας online ραντεβού Match.com. Το 60% αυτών ήταν γυναίκες και το 40% άνδρες, ενώ το 72% ήταν ιδιοκτήτες σκύλων και το 42% ιδιοκτήτες γατών.

Αφού απάντησαν σε μια διαδικτυακή έρευνα 21 ερωτήσεων, σχετικά με το πώς τα κατοικίδια ζώα επηρέασαν την ατζέντα με τα ραντεβού τους, διαπιστώθηκε ότι το 35% των γυναικών και 26% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν νιώσει περισσότερη έλξη για κάποιον, απλά και μόνο επειδή είχε κατοικίδιο ζώο. Επίσης, το 22 % των ανδρών, και 6 % των γυναικών παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν το κατοικίδιο ζώο τους για να προσελκύσουν ένα «ραντεβού».

Μεταξύ των σκυλιών και των γατών, η έρευνα ανέδειξε τα σκυλιά, ως το πιο σξι κατοικίδιο για έναν άνδρα, επικρατώντας με 500 στις 600 ψήφους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ανθρωπολόγος Peter Gray, υποθέτει ότι οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ανατροφή των παιδιών από ό, τι οι άνδρες, οι οποίοι αφιερώνουν περισσότερη ενέργεια στο ζευγάρωμα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνδρες μπορεί να χρησιμοποιούν τα ζώα τους για να προσελκύσουν ερωτικούς συντρόφους, ενώ οι γυναίκες μπορεί να ετκιμούν ως προτέρημα το ενδιαφέρον ενός άνδρα για τα κατοικίδια ζώα.

Τέλος, τα τρία τέταρτα των γυναικών και το 54% των ανδρών δήλωσαν ότι δεν θα έβγαιναν με κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζώα συντροφιάς.

Η έρευνα δημοσιεύτηκες στο Anthrozo’s, ένα διεπιστημονικό περιοδικό για τις αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων και των ζώων.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top